Libertatea: Cum v-a venit ideea?

Mihai Ionescu: În octombrie, Club A împlineşte 40 de ani de existenţă. O astfel de aniversare trebuie sărbătorită cum se cuvine, aşa că sloganul e “40 de ani de Club A, 40 de trupe, 40 de ore”. Maratonul va începe într-o vineri, la orele 18.00, şi se va termina duminică, la 10 dimineaţa.

Oaspete de seamă: Ionuţ Lupescu

Unde se va desfăşura?

Pe Stadionul Voinţa, pentru că am preluat secţia de fotbal a ba-zei alături de stadion. Aici îşi desfăşoară cursurile şcoala de fotbal CS Smart şi echipa de fotbal CS Smart Ionescu, din Liga a IV-a.

Ce capacitate are stadionul?

Cu totul, vor fi 6.000 de locuri disponibile, dintre care 1.200 în tribune. Scena va fi pe gazon. Vom pregăti abonamente pentru tot festivalul sau bilete pentru concerte. Printre oaspeţii de seamă îl vom avea pe Ionuţ Lupescu.

Cum se prezintă baza sportivă Voinţa?

Am schimbat gazonul, am făcut vestiare noi. Urmează să cumpărăm scaune noi. La concertul de 40 de ore, gazonul îl vom proteja cu o mochetă sintetică.

Ce trupe vor participa?

Toate trupele, artiştii şi poeţii mari din România. Iris, Direcţia 5, Holograf, Vama, Şuie Paparude, Cargo, Zdob şi Zdub, Compact, Florin Chilian, Mihai Mărgineanu, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Vintilă, precum şi formaţii din noua generaţie. În pauzele dintre recitaluri vor fi momente pţtice susţinute de Adrian Păunescu, Mircea Cărtărescu sau Nicolae Manolescu.

Urmărește-ne pe Google News