În iarnă, juca la Liberty Salonta, dar credea că merită mai mult. “Alba Iulia trage la promovare, mi-a făcut ofertă, dar cei de la Liberty nu m-au lăsat să plec. Gata, am decis să mă las de fotbal! Mă duc la muncă, la căpşuni, în Spania”, povestea Cristi Bud.

Au venit şi vremurile bune, însă. Până la urmă, orădenii s-au înţeles cu Gaz Metan, din prima ligă. “A fost vândut definitiv la Mediaş, unde a semnat pe cinci ani, iar noi avem 25% din suma obţinută, în eventualitatea în care e vândut mai departe. Înainte de a pleca la Gaz Metan, a fost la un pas de a fi transferat în Italia, la o echipă din Serie C, Juve Stabia. A mai avut oferte din Liga I, dar au fost ridicole, iar patronul Vizer a preferat să aştepte până când va sosi o propunere avantajoasă pentru el”, a explicat Cătălin Sărmăşan, vicepreşedinte la Liberty.

Tatăl său joacă futsal

Bud venise de cinci ani la Liberty, de la Baia Mare. A jucat mai mult doar în ultimele două sezoane, când a devenit şi golgheterul echipei. Mai are un frate, care a jucat şi el tot la Salonta. Tatăl lor a fost fotbalist la Baia Mare, iar acum evoluează într-o echipă de fotbal în sală.

Se iubeşte cu o handbalistă

Cristi îi respectă pe cei care i-au îndrumat paşii în fotbal. A dedicat primul gol în Liga I pentru Gaz Metan antrenorului său de la Baia Mare, Tibi Pop, şi lui Radu Panfil, un fost coleg, care a decedat. Fotbalistul trăieşte o frumoasă poveste de iubire cu o handbalistă de la Rapid, Ionela Dinu.

Trei promovări într-un an

Cristi deţine şi un record: “În acelaşi an, am bifat trei promovări cu trei echipe diferite: cu Liberty Salonta din B în A, cu FC Baia Mare din C în B şi cu satelitul lui Liberty, cu care am promovat din D în C. Se întâmpla în 2006. N-a evoluat cu salontanii în Liga I, pentru că s-a vândut locul.

Urmărește-ne pe Google News