VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Scopul montării balonului a fost acela ca bazinul exterior să poată fi folosit și pe vreme rece, ca o completare a celui acoperit, sufocat de programările cluburilor.
Bogdan Matei:
Bazinele au fost date în folosintă în 1953, iar de atunci autoritățile doar au cârpit ici-colo ceea ce se deteriora.
În decembrie 2015, primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a eliberat „Certificatul de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea reabilitării și modernizării bazinului de înot descoperit și a anexelor aferente”, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de antrenament și de concurs pentru tinerii sportivi.
Complexul de natație ocupă 28.928 mp, situat în intravilanul municipiului București, este pe domeniul public al statului. Pentru respectarea legii urmau să apară 300 de locuri de parcare în incinta proprietății, fără a afecta circulația pe domeniului public și proprietățile învecinate. Erau prevăzute și spații verzi.
Cu un an mai devreme, în noiembrie 2014, fostul primar general Sorin Oprescu spunea că va cere ajutorul Guvernului „pentru transferarea bazinelor de înot și a hotelului destinat sportivilor, în vederea reabilitării acestora”.
Declarațiile lui Oprescu în presa vremii erau optimiste: „Ne propunem construirea a două bazine interioare și două bazine exterioare, olimpice și semiolimpice, care sa aibă cel puțin 4.500 de locuri pentru public în interior și 800 în exterior. Valoarea estimată a investiției este de 8 milioane euro și se poate realiza în 14 luni, de la momentul începerii lucrării”.
Totul s-a risipit ca fumul după ce acesta a fost arestat câteva luni mai târziu, ulterior fiind condamnat la aproape 11 ani de închisoare.
Foto: Agenția Națională pentru Sport
iugavirgil • 01.08.2024, 13:50
popovici a fost felicitat de politic dupa ce a luat aurul la jo paris 2024 . dupa bronz si declaratia manifest , acelasi politic s a ascuns total . concluzia : ce vrea asta de la noi ? sa zica mersi ca il premiem la ce ii trebuie bazine olimpice ?