Ştefan Sameş a jucat la Steaua în perioada 1971-1982, îmbrăcând tricoul roş-albastru în 274 de meciuri şi marcând 20 de goluri. De asemenea, Sami a fost selecţionat de 47 de ori în echipa naţională a României, pentru care a înscris trei goluri. “A fost un jucător de mare talent şi de mare caracter. Mă bucur că am evoluat alături de un asemenea fotbalist. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Helmuth Duckadam, directorul de imagine al Stelei şi fost coleg la această echipă cu Sameş, care a fost prezent la comemorare.

A fost idolul lui Belodedici

Miodrag Belodedici, un alt fost coleg în Ghencea cu jucătorul trecut în nefiinţă, a spus că acesta i-a fost idol în copilărie şi adolescenţă: “Aveam acasă, în camera mea, zeci de poze cu Ştefan, care a fost un model pentru mine. La primul antrenament la Steaua, antrenorul m-a întrebat de ce nu sunt atent, dar eu eram cu ochii numai la el, nu îmi venea să cred că suntem colegi”.
În 1992 şi în 2011, Sameş a antrenat juniorii Stelei, de unde a fost demis, cu puţin înainte să afle că suferă de cancer nazo- faringian şi să piardă lupta cu această nemiloasă boală, la doar 59 de ani.

Urmărește-ne pe Google News