Consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a precizat: ”Agentul a fost taxat pentru că în contract era stipulat că el trebuie să organizeze două meciuri cu echipe naţionale şi, dacă nu se întâmpla asta, pierdea 30% din contract. 25.000 de euro a fost penalizarea”.

Contactat de SportNews.libertatea.ro, Cristi Voicu, omul considerat de FRF principalul vinovat pentru şuşa din Turcia, susține că nu i se poate impuna faptul că tricolorii au jucat cu echipe de duzină: Torpedo Kutaisi (5-1), Zimbru Chişinău (1-0) şi Beroe Stara Zagora (2-1).

SportNews.libertatea.ro: Bună ziua, domnule Voicu. FRF este supărată rău pe dumneavoastră pentru turneul ratat din Antalya. Vă cere penalităţi de 25.000 de euro.
Cristi Voicu: Nu am primit nicio hârtie oficială în acest sens din partea Federației. Am aflat din presă despre intenția președintelui FRF, Răzvan Burleanu. M-am întâlnit cu dânsul și nu mi-a spus nimic. Eu consider că am avut o colaborare bună cu FRF. În ceea ce privește programul final al meciurilor, el a fost aprobat de conducerea FRF și de selecționerul Anghel Iordănescu. E adevărat că ei şi-ar fi dorit să joace cu echipe naţionale, dar nu s-a putut.

De ce?
Pentru că turneul s-a făcut în mare pripă. Am semnat cu FRF un contract de prestări servicii cu doar două săptămâni înainte de plecarea în Turcia. Eu am încercat să perfectez jocuri cu echipe naţionale, deşi FRF nu putea să-mi ceară aşa ceva. Eu nu sunt agent FIFA de meciuri, mă ocup doar de organizare de cantonamente şi de asigurarea logisticii pentru meciuri, cum ar fi terenuri, arbitri, ambulanţe. Şi FRF discuta cu foarte multe federaţii, dar era dificil de găsit naţionale disponibile pentru că nu era dată FIFA.

”Nu spun că a fost un cantonament perfect, dar FRF trebuie să-și asume punctele negative, rezultate din faptul că au făcut târziu contractul” – Cristi Voicu, agent

Ce naţionale aţi contactat?
Înainte de plecare, Turkmenistan a confirmat meciul cu România pentru 6 februarie, dar, din cauza crizei izbucnite la ei, echipa nu a mai ajuns în Antalya. Nu a fost vina mea. A mai fost vorba despre Luxemburg. Aflasem de la agenţii care vin cu echipe în Antalya că naționala Luxemburgului era cazată în acelaşi hotel cu România. Am discutat cu conducerea FRF, dar domnul Iordănescu a spus că nu vrea să joace cu Luxemburg. Am mai propus un joc cu Kosovo, dar FRF a refuzat pentru a nu risca un conflict diplomatic. De asemenea, a mai fost o variantă cu Moldova, dar Federația de la Chișinău nu a putut strânge jucătorii.

Practic, dumneavoastră susțineți că ați respectat contractul.
Da. Repet, eu am încercat să ajut, dar nu puteam încheia contracte cu alte Federații pentru meciuri inter-țări. Doar FRF are acest drept. Nu e vina mea pentru calitatea adversarilor. Prin relațiile mele cu agenți de jocuri, am pus la dispoziția FRF lista cu toate echipele care se aflau în acea perioadă la pregătire în Antalya. Erau formații bune, dar aveau programul stabilit cu două-trei luni înainte. Aveau contracte semnate, nu mai puteau juca și cu România.

Echipa care a început partida cu Torpedo Kutaisi Georgia)

Și nu le-ați spus acest lucru șefilor FRF?
Le-am spus că este dificil să găsim adversari într-un timp atât de scurt. Spre exemplu, pentru organizarea primului meci, cel cu Torpedo Kutaisi, am avut la dispoziție doar patru zile. Nu i-am forțat eu să meargă în Antalya. De ce nu s-au dus în Spania, dacă spun că aveau aranjate amicale cu Andorra și cu Egipt? Scopul lor nu era să joace meciuri de palmares, ci să verifice jucătorii din Liga 1, iar acest scop s-a realizat. Din punctul meu de vedere, FRF nu a suferit niciun prejudiciu financiar dacă naționala a jucat cu echipe de club. Și-a primit banii de la Digi Sport pentru transmiterea meciurilor.

A mai fost nebunia că ați fi încercat să boicotați meciul cu Zimbru Chișinău?
Nu a fost nimic adevărat, iar cei de la Federație nu mi-au reproșat nimic în acest sens. Au considerat că este doar un zvon amplificat de presă. Și-au dat seama că era imposibil să fac așa ceva, deoarece eu am aranjat meciul.

Vi s-a mai reproșat și altceva în afara meciurilor slabe?
Nu. Condițiile de cazare și de antrenament au fost excelente.

Nici măcar faptul că la ultimul meci, cu Beroe Stara Zagora, tricolorii n-au avut vestiar unde să se schimbe?
Au fost ceva tensiuni, dar să vă explic cum s-au petrecut lucrurile. Steaua și echipa națională au jucat în aceeași zi, pe terenuri alăturate. Seara, la ora 21:00, era avionul de întoarcere. Steaua avea meci de la 14:45, iar România, de la ora 17:00. Pentru că era greu ca cei de la Digi să-și mute aparatura de transmise de pe un teren pe altul în doar 30 de minute, am anunțat cu o zi înainte reprezentanții FRF ca meciul cu Beroe va înceape la ora 17:30. Problema a fost că federalii nu l-au anunțat pe Anghel Iordănescu despre această modificare. Din cauza aceasta s-a produs acea învălmășeală la vestiare. Domnul Iordănescu s-a supărat pe mine, dar nu e vina mea că nu a fost anunțat și a fost pus în fața faptului împlinit. În cele din urmă partida a început la 17:17.

Ați mai fost atacat și pentru faptul că sunteți finul lui Laurențiu Reghecampf.
Chiar vroiam să lămuresc și acest aspect. Eu l-am cunoscut pe Laurențiu Reghecampf pe vremea când era antrenor la Snagov, când i-am organizat un cantonament. Aveam această afacere, nu mi-a dat-o el. Atunci l-am rugat să-mi boteze copilul, și îmi va fi și naș de căsătorie, dacă dorește.

 

Ce servicii oferă firma lui Cristi Voicu

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News