Promes, care a jucat în două meciuri pentru naționala Țărilor de Jos la Euro 2020, a fost arestat în decembrie 2020, fiind acuzat că și-a înjunghiat un văr. El a fost, ulterior, eliberat.

De asemenea, fotbalistul este suspectat că a susținut o organizație criminală implicată în traficul de droguri.

Jucătorul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor în noiembrie anul trecut, iar procedura penală împotriva este în curs. La începutul lui 2022, i-a fost confiscată vila din Utrecht, în valoare 1,2 milioane de euro.

După ce a fost făcut cunoscut faptul că Promes a aplicat pentru a primi un pașaport rusesc, cunoscutul comentator sportiv rus Dmitri Goeberniev s-a întrebat dacă „Promes ne iubește atât de mult țara și nu se poate lipsi de Rusia sau vrea doar să evite să meargă la închisoare în țara natală?”.

Avocatul victimei lui Promes, Yehudi Moszkowicz, a explicat că „mișcarea lui Quincy Promes nu înseamnă că cazul împotriva lui în Olanda nu va continua. El va fi urmărit penal și condamnat”.

Nu va mai putea părăsi Rusia niciodată. Pentru că, de îndată ce va pune piciorul pe alt pământ, va fi arestat pe baza unei cereri de reținere din Țările de Jos și apoi extrădat acolo

Avocatul victimei:

De-a lungul carierei sale, Promes a jucat la  Twente, Go Ahead Wagles și Ajax, pentru ca în străinătate să joace la FC Sevilla, care l-a cumpărat cu 15,7 milioane de euro, și Spartak Moscova.

La Spartak joacă pentru a doua oară, de anul trecut. A mai evoluat la moscoviți între 2014 și 2018.

Quincy Promes a jucat 23 de meciuri pentru Spartak în acest sezon în care a marcat de 17 ori și a dat șapte pase decisive. În 2017, a fost numit Fotbalistul Anului în Rusia. 

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News