Prima mare competiție a anului va avea loc în intervalul 10 iunie-10 iulie: Campionatul European de fotbal din Franța. 

România va deschide balul contra naționalei țării gazdă, pe 10 iunie, iar toate privirile vor fi ațintite asupra tricolorilor.

Ținta României este calificarea din grupe, care se poate realiza și de pe locul 3.

Visăm la medalii de la tenis

Apoi, la rând va vor Jocurile Olimpice de vară din 2016, cunoscute oficial sub numele de a XXXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară – cel mai mare eveniment multisportiv care are loc o dată la patru ani. Jocurile Olimpice de vară din 2016 sunt se vor desfășura în Rio de Janeiro, Brazilia, în perioada 5-21 august 2016.

Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naționale (CON-uri) vor participa la probele sportive. Vor fi cuprinse 28 de sporturi – inclusiv rugby 7 și golf, care au fost adăugate de Comitetul Internațional Olimpic în 2009.

Probele sportive se vor desfășura în 33 de arene răspândite în 4 regiuni ale orașului – Barra, Copacabana, Deodoro și Maracanã.

La Olimpiada braziliană tragem nădejde, ca de obicei, la medalii de la tenis, gimnastică, judo, canotaj și scrimă. Ca echipe, sperăm să le vedem la treabă naționala feminină de handbal și lotul feminin de gimnastică, selecționate care încă nu au obținut calificarea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News