Situat în parcul Tineretului din Bucureşti, Restaurantul Barza Chioară nu sare în ochi. Mascat de copaci, localul are multe separee. Numele “Barza Chioară” a fost menţionat pentru prima dată de Adrian Porumboiu, în 2007, după ce echipa sa, FC Vaslui, a fost “măcelărită” de arbitrul Aurelian Bogaciu în jocul cu CFR Cluj (0-2): “A încasat de la ei jumătate din salariul unui şef de stat. Se poate retrage, are din ce trăi. E o panaramă crescută la «Academia Barza Chioară»”.
Localul e rebotezat «Sarea în bucate»
Doi ani mai târziu, Bogaciu a fost arestat în dosarul “Mită pentru arbitri”. Patronul moldovenilor a readus în discuţie “Academia” zilele trecute, după ce Oţelul a câştigat, din nou, la Brăneşti, cu un gol înscris din ofsaid: “A fost un rezultat decis la «Barza Chioară»”. Dan Petrescu, fost şef al arbitrilor, a vândut localul la începutul anului. Pentru a se disocia de trecut, noii patroni au botezat restaurantul “Sarea în bucate”.
Numele îi «aducea» noroc lui Petrescu
Dan Petrescu (foto) a ales numele “Barza Chioară” pentru restaurant considerând că aduce noroc. “La barza chioară îi face Dumnezeu cuib”, e o expresie populară, care s-ar traduce prin “Prost să fii, noroc să ai”.

Urmărește-ne pe Google News