”Federaţia Internaţională de Handbal s-a văzut nevoită să reatribuie locurile din turneele de calificare pentru Tokyo 2020 după ce naţionala Chinei, iniţial repartizată în turneul din Ungaria (20-22 martie), alături de Ungaria, Serbia şi Rusia, s-a retras din competiţie”, din cauza epidemiei de coronavirus.

  • Locul Chinei va fi luat de Kazahstan, următoarea clasată la Campionatul Asiei, iniţial repartizată în turneul preolimpic care se va desfăşura în Muntenegru (20-22 martie), la care vor lua parte România, Muntenegru şi Norvegia.

Decizia IHF este de a invita următoarea clasată la Campionatul Asiei, Hong Kong, să se alăture turneului preolimpic din Muntenegru, confirmarea urmând să vină în următoarea perioadă, precizează FRH.

Iniţial la turneul din Muntenegru trebuia să participe selecţionata Coreei de Nord, dar aceasta s-a retras şi a fost înlocuită cu Kazahstanul.

Primele două clasate la acest turneu îşi asigură participarea la Tokyo 2020.

UPDATE 15 decembrie. România va întâlni Norvegia în turneul preolimpic din martie 2020, după ce formația nordică a pierdut, duminică, finala mică a CM din Japonia, 28-33, cu Rusia. Celelalte echipe care vor face parte din grupa tricolorelor sunt Muntenegru și Coreea de Nord.

România a încheiat dezastruos Campionatul Mondial 2019 de handbal feminin din Japonia, unde a ocupat un modest loc 12.

După înfrângerea
uluitoare cu Japonia, scor 20-37, tricolorele au revenit în țară, având ca
obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020.

O competiție la care
Cristina Neagu & compania mai speră să ajungă prin turneul preolimpic, unde
România a ajuns grație locul 4 ocupat la Euro 2018.

La turneul preolimpic, România va face parte din grupa 3, alături de Cordeea de Nord, de Muntenegru și de ocupanta locului 4 la CM 2019 (Rusia sau Norvegia).

Chiar dacă nu se știe încă a patra echipă, este clar că tricolorele se vor bate pentru un loc la JO 2020 cu două naționale extrem de puternice din Europa.

În acest moment nu se știe care va fi situația Rusiei, după ce a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de către Agenția Mondială Antidoping, din cauza scandalului de dopaj.

Contestat după turneul final de coșmar al CM 2019, selecționerul României, Tomas Ryde a anunțat că vrea să-și ducă până la capăt contractul cu Federația Română de Handbal.

”Am contract până în august 2020, deci până după Jocurile Olimpice. Acesta este planul, să evoluăm la Tokyo!”, a declarat Tomas Ryde pentru Gazeta Sporturilor.

La turneul preolimpic,
care va avea loc în luna martie, în Japonia, participă 12 formații de handbal
feminin, împărțite în trei grupe de câte 4.

Se califică la Jocurile Olimpice 2020 echipele care termină grupele de la turneul preolimpic pe primele două locuri (în total, șase reprezentative).

Urmărește-ne pe Google News