Steaua doreşte să-l transfere de la FC Nürnberg pe mijlocaşul Timo Gebhart (26 de ani). Faptul că este german şi că a jucat 100 de partide în Bundesliga poate reprezenta pentru mulţi o garanţie a calităţii. Pe de altă parte, dacă ţii cont de părerea jurnaliştilor nemţi, s-ar putea să începi să ai îndoieli asupra calităţilor lui fotbalistice. 

Din declaraţiile lui Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, reiese că Timo Gebhart n-ar fi luat niciodată în calcul un transfer la o echipă din România, dacă nu ar fi fost victima a numeroase accidentări care l-au scos din circuit în Germania. Din două motive: dacă e sănătos sută la sută, Gebhart e prea valoros pentru Liga 1 şi nici un club din campionatul nostru nu i-ar putea îndeplini pretenţiile financiare.

O fi Timo Gebhart prea valoros pentru România, dar în Germania a rupt foarte rar gura târgului. De fapt, în ultimii ani a jucat slab sau foarte slab. Cel puţin asta reiese din notele primite din partea prestigiosului bisăptămânal Kicker. Pentru evoluţia din ultimul meci în tricoul lui FC Nürnberg (0-3 cu Karlsruher, în 2.Bundesliga, pe 21 septembrie 2014), Gebhart a primit cea mai proastă notă posibilă, 6! 

Semnificaţia notei 6 în presa sportivă germană (care acordă note de la 1, cea mai bună, la 6, cea mai proastă), este „nu-şi merită banii”! În plus, în cronica partidei, jurnalistul de le Kicker notează că Gebhart a fost înlocuit în minutul 30 „drept pedeapsă pentru lipsa de implicare în faza defensivă”.

Este eficient în centru sau pe dreapta şi dă bine cu capul

În precedentele cinci partide, Timo Gebhart primise următoarele note: 5 (slab), 3 (satisfăcător), 2 (bun), 5 (slab). În sezonul 2013-2014 a jucat doar trei meciuri pentru FC Nürnberg, de data asta în prima ligă, primind următoarele note: 4,5 (slăbuţ) şi de două ori 5 (slab). Media notelor primite în stagiunea 2012-2013 a fost 3,71 (satisfăcător spre modest), iar cu un an înainte – 4,50 (slăbuţ).  

Timo Gebhart dă cel mai bun randament ca mijlocaş central sau ca mijlocaş dreapta. Pe primul post amintit a jucat de 51 de meciuri, bifând 5 goluri şi 4 pase decisive. Pe al doilea post amintit a jucat 28 de partide, bifând 3 goluri şi 6 pase decisive. Dreptaci fiind, înscrie cel mai des cu piciorul drept (12 goluri), iar al doilea cel mai eficient procedeu în faţa porţii adverse este lovitura de cap (4 goluri).

A „îngropat-o” pe FC Timişoara cu ajutorul lui Marica

Timo Gebhart a jucat de trei partide contra unor echipe din România, de fiecare dată în tricoul lui VfB Stuttgart, fiind coleg cu Ciprian Marica. În preliminariile Ligii Campionilor, sezonul 2009-2010, formaţia şvabă a dat piept cu FC Timişoara. În tur, pe Bega, Stuttgart s-a impus cu 2-0, iar Gebhart a deschis scorul dintr-un penalty obţinut de Marica (la minutul 1:23 în video-ul de mai jos). Gebhart a primit nota 3 (satisfăcător) din partea ”Kicker”, pentru evoluţia din acel meci, iar pentru cea din retur (0-0) a fost notat cu 4 (modest).

În acelaşi sezon, dar în faza grupelor, Stuttgart a jucat contra Unirii Urziceni. Pentru prestaţia din partida tur jucată pe stadionul Stelei din Bulevardul Ghencea (1-1), Timo Gebhart a primit nota 4,5 (slăbuţ), iar pentru returul din Germania (3-1), în care a oferit o pasă de gol, a fost notat cu 3 (satisfăcător). 

Urmărește-ne pe Google News