Conform unor surse federale, deficitul pronosticat pentru anul 2014 era de 3 milioane de euro. În acest moment, suma a crescut la 4,5 milioane de euro! FRF are nevoie disperată de bani, Răzvan Burleanu și echipa lui nereușind să atragă sume importante, pentru a suplimenta bugetul.
Cu toate acestea, mai multor angajați li se plătește chirie în zone rezidențiale din București. Inclusiv Răzvan Burleanu s-ar fi mutat din apartamentul din Drumul Sării în Pipera.
”Pe timpul meu, doar lui Boldici îi plăteam chirie, dar într-un apartament din oraș, nu în Pipera”, atacă Mircea Sandu, fostul conducător de la ”Casa Fotbalului”.
Și Mircea Sandu, fostul șef al FRF, a încercat să obțină, pe calea executării silite, jumătate de milion de euro din conturile instituției. N-a reușit, dar a făcut tot posibilul, pentru a obține despăgubiri, pe motiv că FRF a încălcat clauzele contractuale, dezvăluind termenii înțelegerii.
Mircea Sandu și-a precedat demisia pe care și-a dat-o în august, din postura de președinte de onoare a Federației Române de Fotbal, de două tentative de a lovi puternic actuala conducere a FRF. Site-ul Sursa Zilei a descoperit în exclusivitate că Sandu a avut două tentative, ambele nereușite, de a executa silit FRF, pentru suma de 500.000 de euro, ce rezulta din contractul de rentă viageră.
Mai exact, prima dată, în iunie, ”Nașul” a mers la Biroul Executorilor Judecătorești Asociați Dorina Gonț, Lucian Gonț și Marian Panait. Prin cererea din 4 iunie, Sandu a cerut executorilor să pună în executare silită titlu executoriu contract de rentă viageră nr 1 din 05.03.2014, conform căruia Federația Română de Fotbal a fost obligată la daune clauză penal art.3 pct 1 lit f echivalent suma 500.000 de euro.
Contractul de rentă viageră încheiat între FRF, prin Gino Iorgulescu și Mircea Sandu, prevedea că dacă o parte semnatară a contractului va dezvălui informații referitoare la document, partea este pasibilă de plata a daune de 500.000 de euro.
În motivarea cererii, creditorul a arătat că debitoarea nu și-a respectat obligația de confidențialitate cu privire la drepturile și facilitățile acordate creditorului în baza titlului executoriu motiv pentru care se solicită plata daunelor interese de 500.000 de euro
Pe 30 iunie, Judecătoria Sectorului 4 respinge cererea de încuviințare a executare silită formulată de Mircea Sandu ca neîntemeiată. Deși decizia putea fi contestată cu apel, pe portalul instanțelor de judecată nu apare vreo dovadă a faptului că Sandu ar fi făcut apel împotriva hotărârii.
Câteva zile mai târziu însă, fostul președinte al Federației Române de Fotbal are o nouă tentativă de a executa silit instituția pe care a condus-o. De data aceasta pe alt motiv.
În motivarea cererii, creditorul a arătat că debitoarea nu și-a executat de bunăvoie obligația de plată a sumelor datorate în temeiul titlului executoriu reprezentat de Contract de rentă viageră autentificat prin încheierea nr. 347 din 05.03.2014 de S.P.N. Notas. Pe 11 iulie, Judecătoria Sectorului 4 a respins și această cerere de executare silită. Deși și această decizie putea fi contestată cu apel, iarăși nu există o dovadă pe portalul instanțelor de judecată, că Mircea Sandu ar fi făcut apel față de această decizie, care a rămas astfel definitivă.
Mircea Sandu și-a dat demisia pe 8 august din postura de președinte de onoare a FRF, renunțând astfel și la contractul de rentă viageră.