ACTUALIZARE 17.10. S-a terminat numărarea voturilor. A câștigat Dedu, la un singur vot, scor 100-99!!!
ACTUALIZARE 16.50. S-a terminat procesul de votare în turul doi. Se va trece la numărarea celor 199 de voturi exprimate.
ACTUALIZARE 13.20. Suspans maxim la alegerile de la handbal. Narcisa Lecușanu și Alexandru Dedu au intrat în turul doi. În primul tur, Dedu a obținut 99 de voturi, Lecușanu – 94, iar Licu – 6! Licu a anunțat că îi va da voturile Narcisei! Licu chiar și-a îndemnat alegătorii să voteze în turul doi cu Lecușanu!!!
Situația critică pentru Dedu, care a reușit doar 99 de voturi. Mai avea nevoie de un singur vot, pentru a ieși președinte încă din primul tur.
Robert Licu: ”Mulțumesc celor 6 cluburi care m-au votat. Aș vrea să că voturile vor merge în turul 2 către Narcisa Lecușanu!”.
ACTUALIZARE 13.02. S-a terminat procesul de votare. Se numără voturile. Alexandru Dedu este aproape de al doilea mandat ca președinte al federației.
ACTUALIZARE 12.41. Alexandru Dedu, președintele în funcție, pare să fi orchestrat bine tot procesul electoral. Fiecare candidat la șefia forului suprem din handbalul românesc a avut dreptul la câte 5 minute, ca să vorbească în fața electorilor.
Iar cei candidează pentru postul de vicepreședinți, doar un minut. Estimările celor din sală sunt că Dedu va obține al doilea mandat consecutiv. Pe primul a pus mâna în 2014.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Consiliul de Administrație al FR Handbal, format din 15 membri, a stabilit, la începutul anului, ca data alegerilor pentru șefia FRH (mandatul 2018-2022) să fie chiar de Ziua Îndrăgostiților.
Rezistă Dedu? Narcisa Lecușanu, pregătită și iubită
Bătălia pentru șefia Federației Române de Handbal se va da între trei foști mari internaționali ai României. Între Robert Licu și Alexandru Dedu s-a interpus vicecampioana mondială Narcisa Lecușanu (41 de ani), o jucătoare care a avut o carieră internațională extraordinară.
Narcisa Lecușanu vrea să revigoreze handbalul românesc și s-a declarat pregătită pentru a conduce federația. Are încredere că va ieși președinte, pentru că nemulțumirile sunt foarte mari vizavi de ceea ce se întâmplă în sportul de echipă care duce regulat România la Jocurile Olimpice. Dintre cei trei candidați, este cea mai simpatizată de public, însă tot cluburile vor vota. N-a făcut campanie în teritoriu, mizând pe nemulțumirile tot mai mari ale cluburilor.
Lecușanu a fost aleasă membru în Comitetul Executiv al forului internațional (IHF). Spune că lumea handbalului românesc este scârbită de ceea ce se întâmplă în ultimul timp, tot mai mulți oameni din fenomen rugând-o să-și depună candidatura. Este în postura lui Ionuț Lupescu de la fotbal (acesta a lăsat postul călduț de la UEFA). Vine de afară, pentru a schimba lucrurile.
Robert Licu, un alt fost mare internațional, speră, de asemenea, să-l înlăture pe Dedu. În turul doi, dacă va exista așa ceva, Licu a declarat că o va susține pe Lecușanu.
Asemănări cu Răzvan Burleanu
La nivel de percepție publică, Dedu pare izolat. Nimeni nu-l susține, dacă este să ne luăm după declarațiile din ultimele zile. Fostul pivot de la Barcelona și-a făcut mulți dușmani cu stilul său. Nici fostele glorii nu-l înghit, dovadă fiind dezvăluirea recentă a lui Valentin Samungi, care a reclamat pentru ”Libertatea” că a ajuns bătaia de joc a federației.
Arogant (”sunt cel mai bun”), cu motode în care a țintt doar să fure ochii cu mișcări de marketing (vezi parteneriatul cu Dacia, dar și proiectul Liga Profesionistă de Handbal, de care s-a folosit pentru a obține vizibilitate și pe care l-a abandonat după ce s-a văzut președintele federației), Alexandru Dedu seamănă mult cu Răzvan Burleanu, de la FRF, cu mențiunea că, spre deosebire de șeful de la ”Casa Fotbalului”, a practicat sportul pe care-l conduce.
De altfel, pe la colțuri, dar și deschis, s-a vorbit că Dedu ar fi fost impus de ”servicii”, la fel ca și Burleanu, dar și ca Alin Petrache, de la COSR, acum șef la FR Rugby. Cu toții au adoptat o politică similară, aducând selecționeri de afară și ignorând școala românească de antrenori. La handbal a fost adus spaniolul Xavier Pascual Fuertes, la fotbal – neamțul Christoph Daum.
Lui Alexandru Dedu i se mai reproșeză că, spre deosebire de ”epoca Gațu”, cluburile s-au desființat pe capete, iar șeful organizației a stat cu mâinile-n sân. La fel s-a întâmplat și la fotbal, unde au dispărut grupări istorice.
Conform Statutului federației, persoanele care vor candida la funcția de președinte vor trebui să îndeplinească, cumulativ, patru condiții primordiale:
-să aibă cetățenie română și domiciliul în România;
-să aibă studii superioare absolvite, dar și diplomă de licență;
-să nu aibă fapte penale în cazierul judiciar;
-să nu aibă relații contractuale cu federația sau cu vreo structură afiliată acesteia.
Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Asta e LIBERTATEA. Un gest mic, pentru o rușine mare. Scrisoare către Ţara Soarelui Răsare