Ceferin, în vârstă de 51 de ani, a fost ales în septembrie 2016 în locul francezului Michel Platini, suspendat de toate activităţile legate de fotbal.
Fiind singurul candidat la propria succesiune, el a fost reales în aplauzele asistenţei.
„Ce se va întâmpla acum? Este întrebarea pe care mulţi şi-au pus-o când am fost ales în urmă cu doi ani şi jumătate. Era o chestiune legitimă şi pertinentă şi mi-am pus-o şi eu. A fost un pic un salt în necunoscut”, a recunoscut slovenul.
„Fotbalul era lovit, în plan european şi mondial, de cea mai gravă criză de guvernanţă din istorie. Dar voi aţi acordat încrederea voastră unui cvasi-necunoscut. O criză este înainte de toate o ocazie unică pentru schimbare, pentru o schimbare în bine. Iar primul lucru pe care am dorit să-l facem şi l-am făcut a fost acela de a regăsi unitatea pierdută”, a adăugat Ceferin.
Odată reales, Ceferin a dat asigurări că UEFA va fi „o sursă de idei constructive pentru FIFA şi nu o sursă de opoziţie”.
„Noi suntem pregătiţi să lucrăm cu FIFA pentru ca fotbalul să rămână sportul numărul 1”, a adăugat el, în timp ce instanţele europeană şi mondială se opun la diverse proiecte propuse de FIFA, în special o Cupă Mondială a cluburilor lărgită de la 7 la 24 de echipe şi o Ligă mondială a Naţiunilor.
Preşedintele UEFA a afirmat, totodată, că forul continental va lucra „mână în mână cu ECA (asociaţia europeană a cluburilor) pentru viitorul competiţiilor intercluburi şi pentru ca acestea să rămână deschise”.
„Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a avea un Mondial 2030 pe continentul nostru, după 12 ani de la marele succes care a fost Cupa Mondială din Rusia”, a conchis Aleksander Ceferin.
Federația Română de Fotbal a precizat pe site-ul oficial că a susținut canditura slovenului.
AGERPRES