România și-a prezentat la Cotroceni lotul pentru Jocurile Olimpice 2024, numit Team Romania.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

În timpul ceremoniei, canotoarei Alexandra Ungureanu i s-a făcut rău, iar colegii din jurul ei au cerut discret ajutorul echipei medicale, au relatat Antena 3 și Digi Sport. Apoi a început o rumoare în zona în care se aflau sportivii şi pe imagini s-a văzut cum a fost trimisă o sticlă cu apă către locul respectiv.

În cele din urmă, sportiva a început să se simtă mai bine, iar evenimentul a continuat. Alexandra Ungureanu, legitimată la Steaua, va reprezenta România în proba de patru vâsle. 

Un incident asemănător a avut loc și în 2016, în timpul ceremoniei de la Palatul Cotroceni de decorare a medaliaţilor la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Rio. Atunci a leşinat canotoarea Adelina Cojocariu, potrivit news.ro..

La ceremonia de miercuri, 17 iulie, de la Palatul Cotroceni, sportivii şi antrenorii au depus jurământul olimpic. Jurământul a fost rostit de Cătălin Chirilă (canoe), de Adrian Rădulescu (antrenor înot) şi de Angela Gabriela Cacoveanu (arbitru gimnastică).

Delegaţia TEAM ROMANIA de la Cotroceni a fost condusă de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi de George Boroi, secretar general al COSR.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august, iar România merge cu 107 sportivi, care vor concura în 18 sporturi.

Urmărește-ne pe Google News