Alexandru Iacob a fost cumpărat de Steaua în 2007 de la divizionara secundă Corvinul Hunedoara. El a fost adus la clubul bucureştean la dorinţa antrenorului de atunci, Gheorghe Hagi. Pe când avea 18 ani, Iacob a fost dorit de mai multe echipe mari din ţară, cele mai sonore nume fiind Steaua şi Dinamo. Pe atunci, tatăl jucătorului, Valer Iacob, fost preşedinte la Corvinul, era tentat să-l trimită la Dinamo.

Urecheat de Gigi Becali

“Sunt mai multe cluburi din ţară care-l vor. Steaua şi Dinamo sunt cele mai importante. Dar vă spun cu mâna pe inimă că Dinamo e mai serioasă decât Steaua. L-aş da acolo”, declara în 2007 tatăl fotbalistului.

În ciuda dorinţei tatălui, Alexandru a ajuns în Ghencea. MM Stoica, managerul de atunci al Stelei, s-a mişcat rapid. Puştiul a semnat pe cinci ani cu echipa lui Gigi Becali, iar acum, la doi ani de la înregimentarea sa, a debutat în prima echipă. A avut trac, dar, încurajat permanent de Andrei Ionescu, a dus meciul cu capul sus. La final, Becali a comentat: “Se vede că e fotbalist, dar îi lipsesc curajul şi personalitatea lui Onicaş, jucătorul pe care l-a înlocuit”.

Urmărește-ne pe Google News