La 14 ani, respins de federali la un trial

“De la 7 şi până la 14 ani i-am îndrumat fiecare pas. Iar dintra 5-a până în a 7-a i-am fost şi diriginte la Liceul cu Program Sportiv. Era elev excepţional, 10 pe linie!”, povesteşte antrenorul.
“La 14 ani a fost la un trial al federaţiei. Avea o tehnică excepţională, găsea rezolvare pentru orice, dar cei care au făcut selecţia au zis că fotbalul este pentru giganţi! Era perioada în care se făceau loturile de copii şi juniori la FRF. Finala era la Oradea, iar la penultima fază, la Bistriţa-Năsăud, Max a fost respins. L-au trimis acasă, fiindcă nu avea talie! Avea 1,45 metri atunci. Dacă nu tundeau iarba, nu-l vedeai pe teren! Au zis că nu-i de lot naţional. S-a făcut o mare greşeală. Dovadă că Max a crescut, iar acum are 1,79 metri”, dezvăluie antrenorul Constantin Pancu.

Ungurii au 3.500.000 € primă de calificare

Dacă maghiarii pierd azi, în Olanda (21.30, Digi1), aproape s-a terminat cu şansa lor de a merge la meciul de baraj pentru Mondial.
Tocmai pentru a-i motiva pe Dzsudzsák şi compania, federaţia de la Budapesta a anunţat o primă istorică în caz de atingere a obiectivului, adică victorie la Amsterdam, loc 2 în grupă, calificare la CM 2014 după meci de baraj: 3.500.000 de euro pe total. Ungaria n-a mai fost la un turneu final din 1986.
Dzsudzsák (dreapta) şi Szalai, vedetele maghiarilor

Urmărește-ne pe Google News