Petrache a fost singurul candidat pentru acest post.
El a mai ocupat această funcție în perioada 2009-2014, apoi între 2014-2016 a fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, calitate din care a demisionat la sfârșitul lunii august a anului trecut.
După plecarea lui Petrache de la conducerea FRR, în 2014, președinte a fost ales Haralambie Dumitraș, al cărui mandat s-a încheiat la sfârșitul lunii ianuarie.
Petrache este în prezent și președinte interimar al Clubului Sportiv Municipal București.
Alin Petrache a fost ales președinte al Federației Române de Rugby, ministrul Dunca a fost în sală
Ministrul Marius-Alexandru Dunca a participat la prima parte a Adunării Generale de alegeri a Federației Române de Rugby, în cadrul căreia se va alege noul Birou Federal al FRR, informează agerpres.ro.
”A fost o onoare și o plăcere să particip la acest eveniment. Ei sunt stejarii României, sunt valori, sunt campioni, ne-au redat mândria de a fi români, ne-au redat gloria sportului și în continuare se mențin la un nivel înalt. Ei ne-au demonstrat că prin seriozitate, devotament și profesionalism putem și noi, România, să ne batem cu orice echipă”, a spus Dunca.
El a subliniat că sentimentul de unitate, de echipă pe care îl promovează cei implicați în rugbyul românesc este unul unic și dă speranța că România se va putea plasa din nou pe podium.
”Sportul reprezintă cel mai bun ambasador pe care îl are România. Eu le-am spus că nu sunt ministru, ci sunt un partener al federațiilor și militez pentru încurajarea oricărui copil care vrea să facă sport. Cred că am găsit aici oameni extraordinari care trăiesc pentru România. Avem nevoie de modele, de campioni și sper ca mass-media să promoveze cât mai mult sportul și valorile noastre”, a precizat ministrul Tineretului și Sportului.
El a menționat că în contextul în care naționala de rugby a fost prezent permanent la turneele finale ale Cupei Mondiale, instituția va acorda o atenție deosebită sportului cu balonul oval.
”Urmează o perioadă cu competiții, eu i-am încurajat și voi sprijini orice federație care organizează competiții naționale și internaționale. Avem nevoie să aducem și alte țări să vadă că sportul românesc nu a murit. Asta este datoria și responsabilitatea noastră. Conștientizez prezentul, dar suntem responsabili și de viitor. Cred că nu poți singur rezolva problemele sportului românesc, dar dacă formăm o echipă și ne punem cu toții la masă, vom găsi soluțiile optime și legale de rezolvare a problemelor”, a afirmat Dunca.
El a precizat că este nevoie de implicare și determinare și, în același timp, sunt necesare exemplele și modelele.
”Avem nevoie și de infrastructură. Mai ales loturilor naționale trebuie să le oferim condiții optime de antrenament. Am găsit deschidere și la celelalte ministere, va trebui să vedem ce facem și cu profesorii antrenori, care au salarii minime, ce facem cu legea sportului care trebuie adaptată la cerințele secolului XXI. Trebuie să venim cu o relaxare fiscală, să încurajăm mediul de afaceri și agenții economici să investească în sport”, a mai spus Dunca.