Nicolae Stanciu este cel mai scump transfer din istoria fotbalului belgian, 7.800.000 de euro pentru Steaua, dar mijlocaşul român de 23 de ani nu s-a ridicat încă la nivelul aşteptat de conducerea lui Anderlecht, consideră Alin Stoica.

Alin Stoica, cel mai de succes român care a evoluat în Belgia, nu are milă de Stanciu, despre care consideră că nu a confirmat la niciun nivel. Mai mult, nu îl vede pe fostul stelist un decar adevărat.

”Nu este un număr 10 în adevăratul sens al cuvântului. Nu e stilul lui să rezolve momentele importante ale unei partide. Nu trebuie supraestimată valoarea lui. În România, dacă au o perioadă bună şi ai marcat un gol frumos, eşti noul Hagi.

Stanciu nu a confirmat încă, nici în Belgia, nici la echipa naţională şi nici la nivel european. Trebuie să aşteptăm. Când va câştiga titluri şi premii individuale, atunci îl putem considera un semi-zeu”, a spus Stoica, pentru voetbalkrant.com.

Nicolae Stanciu. EPA/STEPHANIE LECOCQ

4 goluri a marcat Stanciu în actuala ediţie de campionat. În total, el are 7 reuşite în tricoul formaţiei din Bruxelles

7.8 milioane de euro au plătit cei de la Anderlecht pentru achiziționarea lui Stanciu. În funcție de performanțele belgienilor, Steaua ar mai putea primi două milioane de euro.

Citiți și Derby românesc în Belgia. Răzvan Marin le-a blocat saltul pe locul 1 lui Stanciu și Chipciu / VIDEO

Românii fac legea la Anderlecht. Stanciu, gol cu capul. Chipciu, pasă decisivă / VIDEO

Nicolae Stanciu a fost omul meciului în ultima victorie a lui Anderlecht