Primele 40 de minute au avut accente eroice. Răzvan a fost un fel de Piţi la Euro. Dar Franţa de atunci nu e aceeaşi. Parcă e mai bună! Am încercat să-i îndepărtăm pe Gourcuff şi compania de ogorul nostru cu mâinile goale. Francezii ne-au luat pe sus, la propriu, dar Dani Coman a fost “omul-păianjen”. Chivu a bărbierit neglijent o minge în propriul careu, Henry a tras plasat, dar “Robocop” a scos miraculos de lângă bară (4). Diarra a trimis apoi violent (12), însă puţin pe lângă.

Romeo Surdu, ratare monumentală

Gazdele au continuat defilarea. Henry a pus o minge pe bară (16), apoi tot Dani a parat şutul viclean al lui Sagna (19). A continuat vraiştea din jurul lui Chivu şi tot Coman a respins formidabil torpila lui Gignac (26). Abia după 40 de minute, am respirat în meci. Marica a crăpat flancul drept al defensivei franceze, a pasat perfect înapoi, dar Surdu a pus piciorul greşit şi mingea s-a scurs milimetric pe lângă bară! Cu cinci minute într-un meci, nu poţi emite pretenţii. Henry ne-a curmat chinul, fructificând un corner bătut de Gourcuff şi prelungit de Gallas: 1-0 (47).

Finul Coman nu a mai fost salvatorul de serviciu! “Cocoşii” aveau chef să picure adrenalină peste un meci ce intrase în colaps. Apostol a luat- o de nebun pe dreapta, a centrat spre Surdu, iar Escude a deviat în propria poartă: 1-1, din nimic (55)! Roman croşetează pe dreapta, dar Lloris apără (62). Finalul e o agonie! Vrem, dar nu putem. Franţa ne asediază. Am jucat frumos, ne-am întors cu faţa spre fotbal, dar suntem cu spatele la Africa de Sud!

Chivu: «Căpătăm încredere»

Cristi Chivu (foto) crede că rezultatul obţinut în faţa Franţei este bun pentru moralul echipei: “Avem o echipă care ştie să se dăruiască şi care are şi un pic de noroc. Sperăm că va veni şi ziua când îi vom învinge pe francezi. Prin astfel de rezultate căpătăm încredere”.

Gigi Becali: «Cu Piţi jucam mai bine»

Patronul Stelei, Gigi Becali (foto), a surprins din nou la finalul meciului cu Franţa: “Să mă ierte jucătorii pe care îi voi vorbi de rău acum, dar trebuie s-o fac. Mara nu trebuia să ajungă niciodată la naţională. A greşit toate pasele. Apoi, Apostol e tehnic, dar nu are forţă. Părerea mea este că echipa lui Victor Piţurcă juca mai bine”.

foto: Reuters

Urmărește-ne pe Google News