„Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează: scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit. Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,766”, a transmis FIG.

TAS a decis, sâmbătă, că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4.

TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea. Ambele contestaţii au fost depus de FRG împotriva FIG şi a Donatellei Sacchi, preşedintele Comitetului tehnic feminin şi preşedintele Superior Jury, care a judecat toate contestaţiile depuse în timpul concursului.

Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5, cu aceeași notă, 13.700.

Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-au mărit nota și au urcat-o peste româncă.

Sabrina Voinea a fost depunctată din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri, care au arătat că ar fi depășit covorul în timpul exercițiului.

Federația Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles, notează GSP.

FOTO: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Urmărește-ne pe Google News