”Marea noastră problemă e apărarea. În apărare poate nu trebuie atât de multă știință, ci trebuie cât mai multă muncă și inimă. Am primit foarte multe goluri și e foarte greu să înscrii aproape 30 de goluri meci de meci ca să poți să câștigi. Dacă scoteam cinci-șașe mingi în apărare ar fi fost un meci chiar relaxant pentru noi, am fi câștigat fără emoții și nu mai trăiam stersul din final”, a declarat dezamăgită Cristina Neagu, de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii.
România are cele mai slabe cifre la capitolul defensiv dintre toate cele 24 de participante la turneul final: doar șase recuperări și șase șuturi blocate, în șase partide.
Paradoxal, Gabriella Szucs, 33 de ani, una dintre cele mai bune apărătoare din România, a stat mai mult prin tribune la Mondialul din Germania.
Jucătoarea de la Dunărea Brăila susține teoria Cristinei Neagu. Gabriella Szucs se ghidează după principiul: ”Atacul câștigă meciuri, iar apărarea câștigă trofee”.
Gabriella Szucs a revenit la echipa națională cu ocazia Trofeului Carpați, după ce nu a participat la meciurile din această toamnă, în preliminariile CE 2018.
România a încheiat CM 2017 cu un golaveraj de 150-140. Cristina Neagu a marcat 42 din cele 150 de goluri reușite de naționala lui Martin Ambros în Germania. În plus, startul de la CSM București a contribuit cu 17 pase decisive, cele mai multe.
România a marcat cele 150 de goluri din 263 de șuturi.
Celelalte realizatoare au fost Crina Pintea (19), Udriștoiu (16), Buceschi (15), Florianu (14), Geiger (12), Elisei (11), Dragut (9), Ana-Maria Popa (4), Laslo (3), Tătar (3), Berbece (2).
În poartă, Iulia Dumanska a avut un randament mai bun decât Denisa Dedu. Dumanska a salvat 39 de mingi din 98 de șuturi, o medie de 40%. Procentaj de top.
Citește și: EXCLUSIV/ Scrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni și jumătate înaintea comiterii crimei