ACTUALIZARE 13.20. Badea îl pune cu spatele la zid pe Negoiță: ”O să-i mai ia 1,7 milioane de euro, pe lângă cele două milioane”! EXCLUSIV

Adam Nemec câștigă 10.000 de euro pe lună la Dinamo. Ionuț Negoiță se aruncă la salarii mari

ACTUALIZARE 13.00. Oficialii clubului Dinamo au emis un comunicat de presă, citat de Dolce Sport:

”Având în vedere comunicarea efectuată de Poliția Română, potrivit căreia astăzi au loc investigații legate de procesul de insolvență a FC Dinamo București, facem următoarele precizări:
– Societatea noastră cooperează cu cei în drept pentru lămurirea tuturor detaliilor legate procesul de insolvență al FC Dinamo București.
– Suntem ferm convinși că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea și corectitudinea procesului de insolvență prin care Dinamo București a trecut recent.
Avem această convingere cu atât mai mult cu cât, pentru realizarea acestui proces complex reprezentat de procedura de insolvență, pe lângă eforturile noastre, au fost angrenați și unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.
Eforturile clubului și ale echipelor de specialiști cu care am lucrat au dus la salvarea unui club de tradiție al fotbalului românesc”.

Constantin Anghelache, la DigiSport: ”Ce pot spune eu este că a fost o procedură care s-a realizat conform Legii 85, cu administrator judiciar, administrator special și cu parcurgerea tuturor etapelor. Procedura începe de la declanșare. Vine un judecător sindic, care rezolvă totul. De acolo nu mai au acces la documente decât cei îndreptățiți. Cei din Consiliul de Administrație nu mai desfășoară nicio activitate fără acordul administratorului judiciar, care se ocupă și de semnături. Bănuiesc că noi, clubul, nu vom avea de suferit, pentru că cei care s-au ocupat de insolvență au urmat un plan, care a fost aprobat în instanță. Acum, rămâne de văzut care sunt acele active incriminate. Dar suporterii n-au de ce să-și facă griji”.

 

  • Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române au efectuat percheziții la anumite societăți de avocatură și insolvență;
  • Societățile sunt bănuite că ar fi cauzat un prejuduiciu de peste 18.000.000 lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvență a lui Dinamo București, conform Dolce Sport;
  • Societatea care s-a ocupat de insolvența lui Dinamo este ZRP Insolvency.

 

ACTUALIZARE 13.00. ”Orice firmă în insolvență trece printr-o verificare. Nu cred că primea cineva un dosar incomplet. Când s-a ridicat insolvența cred ca s-au îndeplinit toate condițiile pe care le-a impus legea. Altfel nu se poate. Dacă nu îndeplinea condițiile, Dinamo nu ieșea din insolvență. Oricum e tardiv. Au trecut aproape 4 ani. Din 2014 și până acum de ce nu s-au autosesizat?”, a declarat fostul acționar Vasile Turcu, la Digi Sport Matinal.

Cătălin Dascăl, fostul administrator judiciar al firmei care administrează Dinamo, a declarat joi, pentru News.ro, că procurorii i-au cerut acte legate de procedura insolvenţei societăţii, pe care le-a pus la dispoziţia anchetatorilor. Dascăl a precizat că de planul de reorganizare a SC Dinamo 1948 SA şi de consultanţa acesteia s-au ocupat o societate de avocatură şi o firmă de insolvenţă angajate de debitoare, cea care a solicitat instanţei intrarea în insolvenţă. Cătălin Dascăl a spus că procurorii i-au solicitat acte legate de procedura insolvenţei anterior percheziţiilor care au loc joi, la o societate de avocatură şi la o firmă de insolvenţă. El a precizat că, după ce Cabinetul Individual de Insolvenţă Dascăl Cătălin a fost desemnat de instanţă administrator judiciar, s-a ocupat doar de procedura de insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA. Dascăl a mai spus că planul de reorganizare a fost făcut de către debitoare, iar o societate de avocatură a asigurat consultanţa pe probleme juridice în perioada derulării procedurii.

ACTUALIZARE 12.00. Dacă se va dovedi frauda, Dinamo va trebui să reia procesul de despăgubire al creditorilor, putând să piarda astfel dreptul de a juca în Europa sezonul viitor, în cazul unei califiăari. Dinamo ar avea probleme și cu licențierea sezonul viitor, dacă nu se va stinge datoria creată, fie prin plătirea creditorilor, fie prin reluarea procesului de insolvență.

ACTUALIZARE 11:00. Reprezentanții Parchetului au confirmat că societatea incriminată este SC Dinamo 1948 SA!

Tribunalul Bucureşti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.


Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit Poliţiei Române, două dintre percheziţii sunt în Bucureşti şi una în judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă, faptele vizate în cadrul anchetei fiind de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că anchetatorii ridică de la cele două societăţi documente legate de procedura de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care a fost închisă de Tribunalul Bucureşti, în 24 septembrie 2015, de atunci firma fiind reintrodusă în circuitul economic.

Poliţia Română a precizat că societăţile de avocatură şi de insolvenţă sunt suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18 milioane de lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvenţă a unei societăţi comerciale.

„Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii”, potrivit Poliţiei Române

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că în urma percheziţiilor vor fi ridicate documente, nicio persoană nefiind dusă la audieri.

Tribunalul Bucureşti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I.

Tabelul preliminar de creanțe al societății FC Dinamo 1948, aflată în insolvență si care administreaza clubul de fotbal, a relevat datorii de 78 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane către Ministerul Finanțelor, 18 milioane către firma Ideal Rezidențial și 14 milioane către Ionut Negoiță.

Printre acționarii societății Ideal Rezidențial SRL se numara părinții lui Ionuț Negoiță, Ilie și Lidia.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicită deschiderea procedurii de insolvență a fost înregistrat la 13 mai 2014, la Tribunalul București.

Citește și: Nicolae Badea rupe tăcerea: ”Nu mă pasionează o revenire la Dinamo” / EXCLUSIV

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News