Andreea Răducan va fi lider de echipă pentru alergătorii Fundației Olimpice Române. Alături de ea au venit și Sandra Izabașa, Alina Dumitru, Monica Roșu, Corina Ungureanu, precum și alti sportivi dornici să își arate sprijinul pentru colegii de breaslă care au nevoie de ajutor. ”Sportul de performanță implică și multe riscuri. Prin participarea noastră la Semimaratonul București ne dorim să obținem fondurile necesare pentru a-i ajuta pe acești sportivi și, totodată, să fim o voce pentru ei. Vă așteptăm în număr cât mai mare în echipa noastră. Cu cât suntem mai mulți, cu atât putem ajuta mai mult”, a declarat Andreea Răducan, președintele Fundației Olimpice Române.
Alina Dumitru aleargă și ea
„Sunt campionii noștri și îi vom reprezenta cu mândrie la acest eveniment. Mă bucur să susțin această cauză și voi dedica kilometrii alergați foștilor sportivi, care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Alina Dumitru. Toți cei care vor să alerge în echipa FOR o pot face accesând www.bucuresti21km.ro, alegând la cauza susținută – Fundația Olimpică Română. Cel mai bun alergător din echipă va participa la cina oficială a campionilor, alături de sportivii renumiți care susțin această cauză. Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu al fundației, numit „Împreună pentru sportivii României”. Acesta urmărește sprijinirea unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul foștilor sportivi care se confruntă cu probleme medicale. Semimaratonul București (17 mai) este un eveniment de amploare, dedicat sportului de masă și tuturor tipurilor de alergători. Oricine poate participa, alegând una dintre curse, în funcție de condiția fizică: cursa populară (3.5 km), cursa individuală (10.5 km), ștafeta (21 km alergați de o echipă de 4 persoane) și semimaratonul (21 km).
Pentru fiecare kilometru se oferă 20 de lei
Evenimentul are și o componentă caritabilă, alergatorii putând să susțină cauza Fundației Olimpice Române prin fiecare kilometru alergat, pentru fiecare urmând să se doneze de către Ursus suma de 20 de lei, în limita a 5.000 de euro. Printre foștii sportivi care au nevoie de ajutor este și Andreea Chelaru (29 de ani), care la 14 ani a rămas paralizată: ” Am început gimnastica de performanță la Onești, pe când aveam 7 ani. La vârsta aceea copiii visează să facă multe lucruri, dar nu cunosc riscurile și sacrificiile acestui sport. Totul a mers bine până în momentul antrenamentului la sărituri, când o aterizare nereușită, după o săritură Tsukahara, a decis tot restul vieții mele, lăsându-mă paralizată de la brâu în jos. Le mulțumesc celor care înțeleg dificultatea situației în care mă aflu și le sunt cu adevărat recunoscătoare pentru că vor să mă ajute”, a spus fosta sportivă.