Danemarca a deschis scorul în minutul 30, prin Damsgaard, cu un şut superb din lovitură liberă de la 25 de metri. A fost primul gol încasat de britanici la turneul final.

Gazdele au egalat în minutul 39, cu autogolul lui Kjaer din fața lui Sterling, la centrarea lui Kane. A fost al 11-lea autogol al competiției, record în istoria Euro.

„Leii” lui Gareth Southgate, programați în cinci partide din șase pe teren propriu, au dominat clar actul secund, însă s-au lovit de Kasper Schmeichel, un portar în zi mare.

Penalty ușor dictat pentru gazde

În prelungiri, arbitrul olandez Danny Makkelie, a cărui rezervă a fost românul Ovidiu Hațegan, iar Sebastian Gheorghe, arbitru asistent de rezervă, a acordat un penalty discutabil, detectabil cu lupa, la Sterling.

Kane a tras, Schmeichel a parat, dat tot golgheterul lui Tottenham și al naționalei Angliei a înscris pentru 2-1!

Bucuria lui Harry Kane (dreapta)

Spre bucuria premierului Boris Johnson și a prințului William, care s-a întreținut în tribună cu slovenul Aleksandr Ceferin, președintele UEFA.

Danemarca, echipa care parcă a renăscut după drama lui Christian Eriksen, liderul echipei, care a căzut inert pe teren în meciul de debut, cu Finlanda, a fost resuscitat și salvat miraculos, a încheiat onorabil Euro 2020.

Finala Anglia – Italia va avea loc pe 11 iulie, tot pe „Wembley”.

În prima semifinală, Italia a învins Spania după loviturile de departajare.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 17

Urmărește-ne pe Google News