Dacă ar fi să enumerăm toate păsările şi animalele invocate de-a lungul timpului în discursuri de Gigi Becali, am putea crea, fără probleme, o grădină zoologică. Ursul a fost primul animal agreat de şeful din Ghencea.

“Eu sunt ursul, nu mă poate păcăli Copos pe mine. Îi dau o labă, nu mă interesează şmecheria lui”, l-a ameninţat Becali pe patronul Rapidului, George Copos, cu care era în conflict. Aflând că în poveste ursul a fost păcălit de vulpe, Becali a contraatacat: “Atunci eu sunt elefantul! Îi dau o trompă lui Copos, pac-pac!”.

Nu a trecut mult şi latifundiarul din Pipera s-a transformat în pisică. Asta pentru a-l şicana la telefon pe directorul executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea. “I-am dat telefon lui Borcea de pe număr ascuns şi am început să fac «miau, miau, miau». Ce tot auh, auh, auh, miau, miau, miau, ca pisica. Mi-a închis telefonul”, a povestit, în direct la Sport.ro, Becali.

Nici leul n-a fost uitat de Gigi. “Am inimă de leu, nu-mi este frică de DNA”, a clamat, la un moment dat, acesta, aflat în război cu instituţia respectivă, pentru ca acum să găsească alte două necuvântătoare cu care să se identifice: “Trebuie să fiu şiret ca şarpele şi înţelept ca porumbelul!”.

Bineînţeles, în “menajeria” lui Gigi au intrat şi adversarii săi. Dacă George Copos a fost asemuit cu o “vulpe năpârlită”, şefii de la DNA care lucrează la “cazul Valiza” au fost făcuţi fie căţeluşi, fie papagali. Tot “papagali” erau, la începutul anului trecut, în opinia conducătorului Stelei, şi şefii CFR Cluj, Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan.

Urmărește-ne pe Google News