La mânie, antrenorii din fosta Cooperativă, care aveau școala rusească de pregătire, foloseau deseori ca argument pumnul sau palma. Jucătorii nu suflau o vorbă despre asta, doar legendele fotbalului le-au scos la iveală. Noua generației de antrenori părea să fi venit cu metode moderne de pregătire și de motivare a jucătorilor. Episodul Grozavu-Golofca arată tocmai contrariul. ”Lupii tineri” au apucături ca și Florin Halagian, Valentin Stănescu, Ion Marin, Florin Marin, Marin Barbu, Gabi Stan, Gheorghe Poenaru, Paul Enache sau Viorel Hizo.
Citiți și Așa arată buza lui Golofca după ce a fost lovit de antrenorul său, Leo Grozavu. Îl paște demisia?
Poreclit ”Leopardul” în perioada în care juca, tehnicianul moldovean este cunoscut ca o persoană iute la mânie. Nici ca jucător nu se stăpânea foarte ușor, având ieșiri necontrolate în vestiar, față de colegi. Stilul lui răstit de a vorbi reflectă fidel firea agresivă. Îi sare ușor țandăra, dar se calmează la fel de ușor.
Leo Grozavu a intrat în galeria antrenorilor celebrii care au agresat jucătorii.
Pe vremea când era manager la Poli Iași, Leo Grozavu l-a bătut până la umplut de sânge pe jucătorul Narcis Bădic.
„Am avut un incident cu Narcis Bădic, dar nu este adevărat că i-a dat sângele de la o lovitură a mea. Mi-am cerut şi eu scuze, şi-a cerut şi el. A greşit şi jucătorul, care nu a fost respectuos, am greşit şi eu”, a declarat, atunci, Leo.
”Mulți m-au făcut antrenor cu nume de manelist”
”Mulţi m-au făcut „antrenorul cu nume de manelist”! Care manelist, frate? Existau manele în 1967, când m-am născut eu? La mine în „buletin” scrie Leo, nu Leonard sau altfel. Atunci, tatăl meu mi-a dat prenumele Leo de la Leo Lacroix, care în 1967 era un mare schior francez! Iar celălalt prenume, Florian, provine de la ungurul Florian Albert, care a fost cel mai bun marcator din Europa în 1967” – Leo Grozavu, în evz.ro, în 2012
Sir Alex Ferguson l-a lovit cu gheata pe David Beckham.
La Bucureşti, Astra a detonat ”bomba” sezonului de toamnă din 2000. A câştigat cu 3-1. Dincolo de umilinţa suferită de stelişti în bârlogul din Ghencea, antologică rămâne bătaia pe care antrenorul Ion Marin i-a aplicat-o lui Cristi Crăciun, moment surprins în direct deteleviziunea care a transmis meciul! Totul se întâmpla spre finalul partidei, pe banca de rezerve a oaspeţilor. Crăciun a fost schimbat şi s-a ales cu câteva palme zdravene. A fost prima corecţie aplicată de un antrenor unui fotbalist transmisă în direct în România.
Steaua şi Astra au devenit ”rivale” doar începând din acest sezon, primul în care fosta echipă ploieşteană, mutată de curând la Giurgiu, a atentat la trofeele vizate şi de „roş-albaştri”. Cele două echipe nu s-au întâlnit decât în campionat, această finală reprezentând primul lor duel în Cupa României. O singură dată în istorie, Astra a măturat pe jos cu Steaua. Se întâmpla în ediţia 2000-2001 din Liga 1, când „roş-albaştrii” au câştigat titlul, dar au fost călcaţi în picioare de echipa care-şi avea atunci fief-ul în cartierul „9 Mai” din Ploieşti. Astra a fost atunci singura echipă care a izbutit să-i fure şase puncte din şase formaţiei antrenate de Victor Piţurcă.
În 2000, Ion Marin l-a altoit pe ”Cici” Crăciun: ”Stai, bă, jos! Nu s-a terminat!”
”Nu mi-a dat să mă doară! Ţin minte că mai erau vreo zece minute din meci şi m-a schimbat. Eu făceam caterincă: «I-am făcut şi p-ăştia!». Nea Marin s-a enervat: «Stai, bă, jos, că nu s-a terminat!». Dar eu am continuat cu caterinca şi atunci m-a lovit”, ne-a povestit Cristian ”Cici” Crăciun, eroul acelei întâmplări.
Blondul mijlocaş n-a uitat acea bătaie şi, în returul programat în primăvara anului 2001 la Ploieşti, a pus umărul la o nouă victorie de răsunet a Astrei împotriva campionilor de atunci şi de acum. „Am dat golul trei, după ce Norman Mihalache reuşise o dublă. Atunci, Dună mi-a lăsat mingea printre picioare şi am tras sus, la colţul lung. Soţia mea abia născuse şi ne-am dus toţi la gard, acolo unde se afla ea, şi am imitat gestul acela făcut de Bebeto, la Mondialul din 1994, cum am fi legănat un copil. Mă mai uit din când în când la rezumatul acelui meci de pe youtube. Au fost meciuri frumoase, momente unice”, a completat Crăciun.
În 2006, Ovidiu Stângă i-a dat un cap în față lui Andrei Ionescu
De asemenea, în 2006, la finalul partidei pe care Universitatea Craiova a terminat-o la egalitate, 3-3, pe propriul teren, cu Politehnica Iasi. Nervos din cale afara că Andrei Ionescu nu i-a respectat indicațiile tehnice, Ovidiu Stângă, care și evoluase în acea partida, i-a dat jucătorului său de 18 ani, care era așezat pe gazon, un cap în față. Înainte, îl trăsese de păr pe Ionescu. Stângă a aruncat apoi cu o gheată în tribună și a părăsit terenul plângând.
”Ovidiu este tatăl meu de-al doilea. Ne-am împăcat inclusiv după problemele de la meciul cu Iasiul, acel 3-3 nebun” – Andrei Ionescu
- Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 4 etape pe Ovidiu Stângă atât ca jucător, cât si ca antrenor, și l-a amendat cu 7.000 RON pe fostul internațional.
- ”Stângă a acționat ca un cioban”
Emil Săndoi l-a ”curentat” pe Alexandru Crețu
În 2013, în pauza meciului dintre selecționatele de tineret Feroe U21 – România U21 2-2, antrenorul Emil Săndoi și-a vărsat furia pe tânărul fundaș al lui CSMS Iași, Alexandru Crețu. Jucătorul a fost pălmuit zdravăn și lovit cu picioarele de către Săndoi, nemulțumit că ieșeanul îi răspunsese la înjurături. Un grup de câțiva fotbaliști au scăpat la limită de upercuturile lui Săndoi, baricadându-se în baie pe toată durata pauzei.