Antrenorul a „sărit” în barca Italiei

„După Olimpiadă au avut loc niște evenimente care au creat o ruptură între mine și Federație. Lipsa de încredere și mai ales de stimă nu face posibilă continuarea colaborării noastre în următorii patru ani”, a transmis Antonio Colamonici pe o rețea de socializare.

„Am încercat să aștept în speranța că va avea loc o schimbare care, din păcate, nu a existat. Din nefericire, de anul viitor nu voi mai urma România. Nu aș putea lucra timp de patru ani într-un asemenea climat. Las în urmă una dintre cele mai puternice echipe din lume, dar mai ales las în urmă sportivi pe care i-am iubit ca pe copiii mei”, a continuat Antonio Colamonici.

Vestea a fost confirmată de către a inspectorul de specialitate al Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop, relatează Agerpres.

„El nu a trimis nimic oficial către Federaţia Română de Canotaj, dar a trimis un mesaj în acest sens, că părăseşte lotul olimpic, pe un grup de WhatsApp în care erau sportivii şi ceilalţi tehnicieni. Contractul lui cu federaţia expirase la finalul Jocurilor Olimpice şi căzusem de acord să prelungim, dar probabil că a negociat şi cu noi şi cu federaţia italiană”, a susținut Sandu Pop.

Ulterior, Antonio Colamonici a fost anunțat noul director tehnic al loturilor de canotaj ale Italiei.

Consiliul Federal de Canotaj, în ședința de, luni, de la Taranto, a oficializat numirea lui Antonio Colamonici în funcția de Director Tehnic pentru o perioada de patru ani, 2025-2028, care va duce la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Los Angeles, relatează agenția italiană ANSA.

Antonio Colamonici a fost numit director tehnic al lotului olimpic de canotaj al Italiei

„Sunt bucuros pentru această numire și le mulțumesc președintelui Tizzano și Consiliului Federal pentru încrederea acordată”, a declarat Antonio Colamonici.

Timp de 8 ani, antrenorul lotului olimpic al României

Antonio Colamonici a condus timp de 8 ani canotajul românesc, atât la masculin, cât și la feminin, iar cu două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris dobândise cetăţenia română.

Delegația României s-a întors de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris cu 9 medalii, dintre care 5 au fost cucerite la canotaj (2 de aur și 3 de argint).

Aur au câştigat canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară.

Scandalul premierilor din FR de Canotaj

Fostul ministru al sporturilor, Eduard Novak, a criticat sistemul de premiere de după JO de la Paris, într-o postare pe Facebook.

Suma totală solicitată pentru premieri la canotaj este de 8,75 milioane de euro, unii dintre angajații FR Canotaj figurând cu bonusuri mai mari chiar și decât sportivii.

  • Antrenorul principal al lotului, Antonio Colamonici, are suma de 475.000 de euro, iar antrenorii secunzi Ciprian Atomei, Sorin Bahnarel, Rodica Macovei, Despina Marcus și Cosmin Boguș iau câte 309.400 de euro.
  • În tabele mai figurează și alți 8 antrenori secunzi, care au fost propuși cu câte 238.000 de euro.
  • Alți 39 de antrenori, care au depistat și pregătit de-a lungul carierei sportivii medaliați la Paris, ar urma să încaseze în total 928.200 de euro.
  • Tehnicienii și specialiștii, 13 persoane, figurează cu suma totală de 476.000 de euro.

Elisabeta Lipă, a declarat pentru Golazo.ro, că Roxana Petrescu, contabila șefă a Federației Române de Canotaj, va fi premiată cu 162.400 de euro pe hârtie, dar că ea va da bani și altor colegi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News