Antrenorul Marius Vecerdea, cel care a fost la un pas de a o antrena pe Simona Halep, știe de ce aceasta ajunge, în momente importante ale participării ei la marile turnee internaționale, să aibă probleme.

”Simonei îi lipsește un mental coach. Are nevoie urgentă de un astfel de antrenor”, este de părere Marius Vecerdea.

Cunoscutul tehnician a continuat pe această idee: ”Am mesaje clare, pe care i le-am trimis, prin care i-am sugerat să-și adauge în echipa ei tehnică un astfel de antrenor. Prezența unui mental coach aliniază lucrurile care țin de motivație, încredere, controlul emoțiilor, gândire constructivă și concentrare”.

Din informațiile sale, Vecerdea spune că Simona a pus prea mult accentul pe pregătirea fizică înaintea Roland Garros-ului, iar presiunea obținerii unui rezultat foarte bun la acest turneu a fost foarte mare.

Coaching-ul mental este un termen larg folosit pentru a descrie consultanții care utilizează un model psiho-educativ, pentru a dezvolta aspectele mentale / psihologice care duc spre performanțe. Mental coach-ul este un expert în domeniul sportului, cu studii aprofundate de psihologie, care face sportivii să aleagă modul corect de luare a deciziilor. Antrenori mentali își utilizează expertiza pentru a ajuta crește capacitatea de concentrare. Dezvoltarea aptitudinilor psihologice are nevoie de un program de instruire sistematică, conceput pentru a utiliza punctele forte ale interpreților, pentru a le remedia deficiențele autoimpuse, rămânând în același timp concentrat pe realizarea obiectivelor vizate, chiar și în fața provocărilor neașteptate.

Urmărește-ne pe Google News