Erik V. a lansat, pe platforma Change.org, o petiție intitulată „rejucarea sfertului de finală dintre Spania și Germania din cauza unor decizii greșite de arbitraj”.

Petiția, semnată de 387.609 nemți, susține că:

  • În minutul 106, Anthony Taylor a refuzat un penalty clar, la un henț făcut de Cucurella, care a blocat o ocazie clară de gol, șutul lui Musiala, cu ​​brațul întins. Arbitrul englez a lăsat jocul să continue și VAR-ul nu a intervenit, în mod inexplicabil.
  • În minutul 77, Niklas Füllkrug a fost ținut în careu de Nacho, după o centrare a lui Florian Wirtz. Din nou nu s-a acordat nimic.
Duelul Füllkrug (în alb) – Nacho

„Aceste două decizii greșite au fost clar decisive și ar fi schimbat jocul. Din această cauză, cred că meciul ar trebui rejucat. Dacă și dumneavoastră aveți această opinie, vă rugăm să semnați această petiție”, notează inițiatorul petiției.

Un demers similar a fost făcut de români, după meciul cu Olanda, din „optimi”, care au „amendat” prestația germanului Felix Zwayer.

Articolul 9 din regulamentul disciplinar UEFA, intitulat „Domeniul disciplinar al deciziilor luate de arbitru”, prevede: „Deciziile luate de arbitru pe terenul de joc sunt definitive şi irevocabile şi nu pot fi revizuite de organele disciplinare ale forului continental”.

Demersurile nemților și românilor rămân pur simbolice.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News