Neînţelegerile dintre Primăria Capitalei şi pompieri privind funcţionalitatea celui mai mare stadion al ţării vizează acoperişul stadionului. Materialul din care este confecţionată prelata trebuie să fie ignifug, spun pompierii. Pe de altă parte, reprezentanţii primăriei au susţinut că acoperişul este acreditat, dar nu de legislaţia românească, ci de cea germană. Altfel spus, membrana este funcţională în Germania, nu şi în ţara noastră.
Astăzi s-au primit rezultatele unor noi teste, anunţă Gazeta Sporturilor, iar acestea au relevat următoarele: membrana intră în clasa ”c” – ”dificil inflamabil (greu combustibil)”. Dacă acoperișul ia totuși foc, nu cad picături arzînde.
Soluţia este introducerea rezultatului de azi într-un ”agrement tehnic”, astfel încât IGSU să ia o decizie finală privind funcţionalitatea stadionului.
Până la remedierea problemelor sesizate de pompieri, porțile Arenei Națonale rămân închise. 13 milioane de euro a încasat Primăria Capitalei în cei 4 ani, de pe urma stadionului. Cheltuielile de întreţinere au fost însă duble, de 26 de milioane de euro. Costul total al ridicării noii arene a depăşit 234 de milioane de euro.
Cel mai mare stadion din ţară a fost închis după tragedia din clubul Colectiv, în urmă cu două luni şi jumătate. Se speră ca toate problemele să fie remediate până la duelul dintre România şi Spania, din 27 martie.