Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata (persoană nedorită) în fotbalul românesc şi a primit o amendă de 300.000 de lei. Locul lăsat vacant de retrogradarea lui FC Argeş va fi ocupat de Gaz Metan Mediaş, echipa care a terminat campionatul pe poziţia a 15-a, prima sub linia care delimitează formaţiile retrogradate.

Mediaşul revine în Liga I

Deşi, iniţial, se propusese ca decizia retrogradării să se amâne până când instanţa se va pronunţa în cazul lui Cornel Penescu, acuzat de dare de mită, forurile sportive au ajuns la concluzia că rechizitoriul DNA trebuie luat în considerare şi că oferirea de stimulente trebuie pedepsită exemplar. “Mă aşteptam să se întâmple aşa.

Vom încerca o cale de atac, care va fi inutilă. Arbitrii din acest caz sunt păstraţi, Prunea de asemenea, iar Penescu este considerat mai vinovat decât ceilalţi”, a declarat Andrei Penescu, fiul patronului FC Argeş. “Îmi pare rău pentru FC Argeş, dar este normal să plătească pentru ceea ce au făcut conducătorii lor. Comisia nu avea altă soluţie decât să încadreze pedeapsa în cadrul retrogradării”, a spus şi Ioan Horoba, preşedintele medieşenilor.

Au plătit pentru «cazul Penescu»?

Cornel Penescu (patron FC Argeş şi firma PIC), Liviu Făcăleaţă (director general al firmei PIC), Cristian Mincă (preşedinte FC Argeş), Gheorghiţă Pieca (administrator PIC) şi Gheorghe Constantin (fostul şef al CCA) sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional în scopul coruperii arbitrilor Sorin Corpodean, Lucian Dan, Tiberiu Lajos, Marcel Savaniu, Dan Roşu, Cristian Caia, Aurelian Bogaciu şi a observatorului Marcel Lică pentru a avantaja echipa FC Argeş, iar în schimbul respectivelor servicii ar fi primit diverse sume de bani. Şi directorul pentru Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, este acuzat că a primit 12.000 de euro de la Penescu pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de Disciplină a FRF.

fotografii: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News