După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins, vineri, acţiunea lui Adi Mutu şi a hotărât să păstreze decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA, care l-a condamnat pe internaţionalul român să plătească formaţiei Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro, şansele jucătorului de a-şi mai găsi dreptatea la instanţele sportive au scăzut dramatic. Cum o acţiune în instanţele civile ar putea conduce la suspendarea sa, Mutu este la mâna fostului său club, care ar putea renunţa la pretenţiile materiale, după ce, teoretic, şi-a “reparat” imaginea în instanţă.

Nu se despărţea de tricoul «Briliantului»

Un aliat al jucătorului român ar putea fi chiar fiul patronului lui Chelsea, Arkadi Abramovici. Mutu a ajuns la Chelsea la insistenţele fiului lui Abramovici, şi, câtă vreme a evoluat acolo, a fost jucătorul favorit al singurului băiat al magnatului rus. Arkadi era atât de îndrăgostit de Adrian Mutu, încât nu se despărţea de tricoul cu numărul şapte al românului. Acesta şi-ar putea manifesta încă o dată simpatia pentru jucătorul român, intervenind pe lângă tatăl său, pentru “Briliant”.

A mai intervenit o dată pentru Adi

Cum Adi Mutu nu a rupt gura târgului la primul său sezon în Anglia (2003-2004), diverse cluburi italiene au vrut să-l readucă în Peninsulă sub formă de împrumut. Acest lucru nu s-a întâmplat tot datorită fiului miliardarului rus. Tabloidul britanic Daily Mirror a scris că Arkadi l-a implorat pe tatăl său să nu îl îndepărteze pe Mutu, iar acesta i-a îndeplinit rugămintea.

Pe Bosnich l-au iertat

Adrian Mutu nu a fost singurul jucător al lui Chelsea care a picat un test antidoping pentru că a consumat cocaină. În septembrie 2002, portarul australian Mark Bosnich a fost depistat pozitiv cu cocaină. El a fost suspendat pentru nouă luni de liga engleză, dar nu a fost penalizat nici măcar cu o liră.

Urmărește-ne pe Google News