Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în ”Dosarul Valiza”, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnatură privată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în 11 mai 2006, latifundiarul le-ar fi promis jucătorilor de la Gloria Bistrita sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid, care se juca a doua zi. Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, el a oferit suma de 1.700.000 de euro fotbaliştilor de la „U” Cluj aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Ligii I, acestia urmând să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu şi să câştige meciul cu CFR Cluj, pentru ca echipa lui Arpad Paszkany să piardă campionatul.

Alături de Becali au mai fost trimişi în judecată afaceristul Teia Sponte (complicitate la dare de mită), avocatul Alina Florentina Ciul, antrenorul Victor Piţurcă (favorizarea infractorului), Radu Gheorghe Marino (favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată) şi Raul Volcinschi (decedat între timp).

Sentinţa în ”Dosarul Valiza”, în care procurorii au cerut 4 ani de închisoare pentru Gigi Becali, s-a amânat pentru data de 17 aprilie, în a treia zi de Paşte. A fost a treia amânare a sentinţei în acest caz, însă instanţa a anunţat că a patra oară se va lua o hotărâre, iar aceasta se va face în şedinţă publică.

„E imoral să premiezi echipele adverse acum. E şi inutil. Nu am nici o siguranţă acum, nu are rost să arunc cu banii. Spre finalul campionatului e altceva, atunci poţi să premiezi echipele, care nu mai au nici o miză, unele fiind deja retrogradate, iar altele fiind mulţumite că au scăpat de retrogradare. Dacă Steaua va avea şanse la titlu, voi motiva consistent echipele ce vor evolua împotriva contracandidatelor noastre. Dacă va fi să nu câştige Steaua acest titlu, atunci să-l ia CFR, Vaslui, Oţelul sau orice altă echipă, numai Dinamo şi Rapid nu!””, a declarat Gigi Becali, în urmă cu două luni.

Urmărește-ne pe Google News