Chiar și așa, la FC Barcelona nu este liniște, după ce fotbalistul chilian Arturo Vidal și-a dat propriul club în judecată.

Fotbalistul sud-american de 32 de ani a provocat acest scandal uriaș la gruparea catalană în dorința de a forța un transfer în iarnă, scrie ABC.

Concret, nemulțumit că nu este folosit așa de mult cum și-ar dori, Arturo Vidal a intentat propriului club proces, în care solicită 2,4 milioane de euro, bani reprezentând niște bonusuri restante din sezonul trecut.

”Este o manevră a jucătorului pentru a se transfera”, a fost reacția clubului catalan, care a precizat că FC Barcelona nu are nici un fel de datorie către Arturo Vidal.

Sezonul trecut, Arturo Vidal a jucat 53 de partide pentru FC Barcelona (25 ca titular), marcând de 12 ori.

În contractul dintre fotbalist și FC Barcelona, conform ABC, există o clauză conform căreia Vidal ar fi trebuit să ia un bonus de aproape 2 milioane de euro, dacă ar fi jucat cel puțin în 60 de partide.

Potrivit sursei citate, mijlocașul chilian are în contract o clauză conform căreia ar trebui să primească aproape 2 milioane de euro dacă evoluează în cel puțin 60 de meciuri pentru Barcelona, ceea ce nu s-a întâmplat, iar asta pentru că Barca a stipulat în contract că se consideră că a jucat un meci în momentul în care jucătorul joacă cel puțin 45 de minute într-o partidă și nu doar câteva minute. În acest caz, jucătorul trebuie să primească doar jumătate din bonusuri.

”Au fost câteva meciuri în care nu am jucat. Uneori am jucat bine, alteori nu. Asta mă face foarte trist. Trebuie să fiu obiectiv: dacă în decembrie, sau la sfârșitul sezonului, o să simt că nu mai sunt important aici, trebuie să găsesc o soluție și să îmi extind orizonturile pentru a fi important în altă parte”a spus Arturo Vidal, potrivit Marca.

Venit de la Bayern Munchen în vara anului 2018, în schimbul a 18 milioane de euro, Arturo Vidal mai are contract cu FC Barcelona până în vara anului 2021.

Urmărește-ne pe Google News