Antal Alfred, singurul vinovat?

Pentru familia Marinescu, surpriza a apărut în momentul în care, lecturând foile oficiale, postate pe site-ul federaţiei de la Budapesta (www.icehockey.hu), a remarcat prezenţa în lot a lui Gereb Istvan şi Molnar Akos, doi dintre colegii care l-au altoit la duşuri, cu prosoape ude, pe întuneric, pe Cosmin, la 1 decembrie, pentru că “a avut tupeul să le ceară să vorbească româneşte”. Pe 20 decembrie, ISK Miercurea- Ciuc a pierdut cu 0-7 în faţa lui Sapa Fehervar, iar pe 22 a cedat cu 2-3 cu Ujpesti. În ambele jocuri, Gereb şi Molnar au fost folosiţi în prima linie de cinci, de obicei cea mai bună formulă la o echipă de hochei pe gheaţă.
A fost un cadou otrăvit de Crăciun pentru Marinescu, copil picat la mijloc într-un conflict etnic fără rost. Ieri, nu au putut fi contactaţi nici oficiali ai federaţiei, nici ai COSR. Singura explicaţie e că Antal Alfred, care nu mai apare în lot, să fi fost socotit singurul vinovat! Rămâne să ne lămurim zilele următoare.
 


 

Timaru s-a retras de la naţională din cauza ungurilor din lot: «Toţi strigau “Hai, Ţinutul Secuiesc” înaintea jocurilor»!

Extrema Ioan Timaru (37 de ani) a fost cel mai bun jucător de la Steaua, care a învins, joi seară, pe Corona Braşov, 4-3 în finala Cupei României. E al 32-lea trofeu din istoria “militarilor”, care deţin şi recordul mondial de titluri de campioni la hochei pe gheaţă, 40!

Timaru, care e născut la Bălan (Harghita) a obţinut în carieră 15 titluri şi 17 Cupe cu Steaua. Între 1989 şi 2010 a jucat la naţională. Deşi are 37 de ani, persoane din hochei susţin că ar mai fi putut ajuta şi azi echipa tricoloră. “S-a retras anul trecut, dar face faţă şi acum! Steaua a evoluat cu determinare în Cupă, să arate că nu doar maghiarii joacă în ţara asta! Ca şi ciucanii, Braşovul are numai etnici maghiari în lot”, a povestit un prieten al sportivului, care a continuat: “Ştiţi de ce s-a retras anul trecut? Înaintea unui meci, când jucătorii se strâng în jurul portarului, că să se încurajeze, Nelu s-a trezit că doar el strigă «Hai, România! ». Ăilaţi urlau toţi «Hajra, Szekelyfold» (n.r. – «Hai, Ţinutul Secuiesc »”.

Urmărește-ne pe Google News