Barcelona a câștigat cu 2-0 finala Cupei Spaniei cu Sevilla, după prelungiri, iar clubul catalan a câștigat trofeul pentru a 28-a oară în istorie. Este al 7-lea trofeu în cele două sezoane petrecute sub comanda antrenorului Luis Enrique.

Jordi Alba (97) și Neymar (120+2) au semnat golurile unui ultim act extrem de spectaculos pe Vicente Calderon. 

Barcelona a tremurat serios. Mascherano a fost eliminat direct pentru un fault comis în postura de ultim apărător (36).

În partea secundă, Sevilla și-a trecut în cont și o bară, la un nou șut al lui Banega, deviat ușor de Pique (50), apoi a venit accidentarea lui Suarez, care a trebuit să fie înlocuit (57).

Apărarea Barcelonei a respins atac după atac, iar andaluzii au mai amenințat prin Krychowyak (65). Sevilla a cerut și un penalty, la o cădere a lui Iborra în careu, în urma unei intervenții a lui Daniel Alves (84).

În minutele suplimentare, înainte să se intre în reprizele de prelungiri, s-a restabilit egalitatea numerică pe teren, în urma eliminării lui Banega, după un fault la Neymar, tot din postura de ultim apărător (90+2).

În extra-time a ieșit la rampă Messi, care a dat două pase de gol pentru Jordi Alba (97) și Neymar (120+2). 

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

În finala Cupei Spaniei la fotbal, programată, duminică, de la ora 22.30, pe arena ”Vicente Calderon” din Madrid, se vor întâlni FC Barcelona – FC Sevilla (în direct la Digi 1).

Un duel pe care FC Barcelona îl abordează din postura de campioană a Spaniei, în timp ce FC Sevilla din aceea a câștigătoarei Ligii Europa.

Va fi pentru prima oară în istorie când cele două echipe se vor întâlni în ultimul act al Cupei Regelui. Cele două formații au câștigat trofeul de 32 de ori: Barcelona în 27 de rânduri, iar Sevilla de 5 ori. 

FC Barcelona și FC Sevilla s-au mai întâlnit în Supercupa Europei, în 2006 și 2015, și în Supercupa Spaniei, în 2010. În 2006 s-a impus gruparea andaluză, iar în celelalte două trupa catalană.

Interesant este faptul că stadionul ”Vicente Calderon”, care găzduiește meciurile de acasă ale echipei Atletico Madrid, va fi dărâmat în 2018, după ce noua arenă a trupei lui Simeone, ”La Peineta”, va fi gata.

Până în prezent, pe ”Vicente Calderon” s-au disputat 12 finale de Cupă a Spaniei.  

 

Urmărește-ne pe Google News