În primăvara lui 2011, Cristina a renunţat la handbal. Resimţea dureri la umărul drept, iar riscul ca problema să se agraveze şi chiar să o oblige să renunţe la sport era uriaş. Cea mai valoroasă handbalistă a lumii în 2010 s-a operat anul trecut, în iunie, în SUA. A urmat un lung program de recuperare. Trecerea timpului i-a făcut pe unii să o considere terminată ca sportivă. N-a fost însă aşa! Din fericire.
Doctorii spun că nu trebuie să forţeze
Neagu a revenit, luna aceasta, jucând mai întâi la Braşov, iar duminica trecută, în Ligă, cu Hypo Viena, marcând trei goluri. Medic la lotul olimpic masculin de gimnastică, Cristian Stoiciu a analizat situaţia Cristinei: “Ea a suferit o accidentare gravă. Important e să parcurgă perioada de recuperare, să nu forţeze. În subconştientul unui sportiv care a suferit o accidentare, dar şi al oricărui om normal, e o reţinere, o teamă că s-ar putea reaccidenta. De asemenea, nici forţa de aruncare a braţului nu va mai fi aceeaşi un timp. Nu mai mult de două-trei luni. În plus, se va feri să nu cadă pe acel umăr”.

Calafeteanu a păţit-o: altă fractură

Campion al României la rugby, cu RCM Timişoara, mijlocaşul de grămadă Vali Calafeteanu (27 de ani, foto) a suferit o fractură la antebraţul drept, fiind operat săptămâna trecută. El va reveni pe teren după şase luni, cu o tijă metalică în mâna dreaptă. Vali a mai suferit o fractură asemănătoare în 2010, la meciul Rusia – România.
foto: Gazeta Sporturilor

Urmărește-ne pe Google News