La initiativa fundatiei ‘Casa Campionilor, condusa de consilierul de stat Mariana Bitang, antrenorii care au format-o pe Nadia Comaneci, Martha si Bella Karolyi, au primit, ieri, la Vila ‘Lac 1, trofeul ‘Campioni de legenda.

Evenimentul a fost onorat si de prezenta Nadiei. Foarte emotionati, Bella si Martha au spus ca nu se asteptau la un astfel de premiu, care pentru ei are o valoare foarte mare, tinand cont ca vine din partea fostilor adversari din salile de gimnastica, Octavian Bellu si Mariana Bitang. ‘Cred ca acest trofeu ar trebui dat, in egala masura, atat lui Tavi, cat si Marianei pentru tot ceea ce au facut in gimnastica feminina mondiala, a declarat Bella Karolyi, care a avut posibilitatea sa-si reintalneasca o parte dintre fostele sale eleve, dar si pe marea doamna a gimnasticii romanesti, Maria Simionescu.

Exuberant, Bella a povestit celor prezenti ce reactie a avut in clipa in care a aflat ca va fi gazduit in resedinta care a apartinut cuplului Nicolae si Elena Ceausescu. ‘Cand am intrat in cartierul Primaverii, nu stiam exact ce are de gand Mariana. Vedeam vilele de lux si mi-am adus aminte ca aceasta zona era interzisa publicului pana in 1989. Ajuns in fata Palatului Primaverii, am ramas fara replica. Tavi ne-a intampinat cu un pahar de palinca, apoi ne-a condus spre camera unde urma sa innoptam. Surpriza a fost uriasa atunci cand am aflat ca acel dormitor apartinuse fostului presedinte. Seara, aflat in pat, stateam si ma uitam in tavan si imi spuneam in sinea mea: „Tataie, tataie, daca ai stii cine doarme aici, te-ai rasuci in mormant”. Am gandit asta pentru ca relatia mea cu familia Ceausescu nu a fost dintre cele mai bune, a spus fostul tehnician al Nadiei.

Martha si Bella au mai fost premiati de presedintele COSR, Octavian Morariu, de seful ANS, Octavian Bellu, dar si de presedintele FRG, Adrian Stoica. Printre invitati s-au mai numarat si Ilie Nastase, care a venit insotit in premiera de fiica sa, Charlotte (17 ani). Frumoasa fata locuieste la New York si e venita in Romania pentru a-si petrece vacanta alaturi de tatal ei.

 

Urmărește-ne pe Google News