La peste două luni de la decesul lui “Păsărilă”, misterul continuă să planeze asupra unor aspecte ce au condus la oribila crimă de la Veszprem. Totuşi, chiar de Paştele ortodox, presa ungară a furnizat o informaţie importantă. Potrivit tabloidului “Bors”, poliţiştii maghiari au găsit cuţitul ce a perforat inima lui Marian Cozma! Aceştia au apelat la un detector de metale şi au dat de arma crimei într-o pădure din imediata vecinătate a Drumului Naţional 8, între localităţile Osku şi Varpalota, undeva la circa 15 kilometri de Veszprem.
Ucigaşul se îndrepta spre Budapesta
Ziariştii maghiari formulează ipoteza cum că unul dintre suspecţi ar fi lăsat cuţitul în locul respectiv şi şi-ar fi continuat drumul până la Budapesta. Totodată, din datele de până acum, ar rezulta că persoana în cauză este Ivan Sztojka, din moment ce Jeep-ul acestuia avea să fie găsit în capitala ungară la câteva zile după asasinat. Poliţia locală nu a confirmat informaţiile, rezumându-se la o declaraţie oficială, prin care precizează că “s-au făcut cercetări în apropierea pădurii, aproape de şosea”.
I-au dedicat Cupa Ungariei lui «Păsărilă»
Fosta echipă a lui Marian Cozma, MK Veszprem, a cucerit primul trofeu de la decesul pivotului român: Cupa Ungariei. În finala competiţiei, formaţia pentru care a evoluat “Păsărilă” a trecut zdrobitor de rivala Pick Szeged, echipă la care evoluează Valentin Ghionea, scor 32-23. Triumful a fost un nou prilej pentru foştii colegi de a-l omagia pe Cozma. “Prietenia foarte solidă care s-a format după moartea lui Marian Cozma ne-a îmbărbătat în drumul spre performanţă. Dedicăm acest trofeu românului, care a fost un sportiv deosebit”, a spus antrenorul formaţiei, Lajos Mocsai.
Şi după două luni pot fi găsite probe pe cuţit
“Chiar dacă, timp de două luni, obiectul respectiv – în cazul de faţă un cuţit – a stat în ploaie, în condiţii care ar fi putut altera probele, există şanse să fie găsite urme care să stabilească dacă a fost folosit la crimă. Cu aparatura de specialitate vor fi analizate microparticulele biologice de pe armă. Felul în care aceste probe sunt sau nu conservate depinde foarte mult de forma cuţitului şi a plăselelor”, ne-a explicat Grigore Pătruţ, şeful Serviciului Criminalistic din Capitală. (Cristi Burcioiu)