Ciudat este momentul ales pentru această intervenție! Beckenbauer a mers la doctor la doar câteva zile după ce s-a anunțat că justiția din Elveția îl cercetează pentru escrocherie și spălare de bani, în scandalul legat de felul în care Germania a câștigat dreptul de organizare a Campionatului Mondial din 2006. Exact așa au procedat și mai toți oamenii de fotbal din România care au ajuns în spatele gratiilor. Gigi Becali și-a pus guler cervical și, mai apoi, toți au acuzat diverse boli, cel mai plângăreț fiind Borcea, cel care a ținut-o lungă că s-a intoxicat cu mercur.

Beckenbauer face parte dintr-un grup de patru persoane, toate membre ale comitetului de organizare a Mondialului 2006, care sunt urmărite de justiția elvețiană în această afacere: Horst-Rudolf Schmidt, Theo Zwanziger si Wolfgang Niersbach, scrie AFP.

Justiția elvețiană a anunțat de asemenea că s-au desfășurat percheziții în opt locuri, în colaborare cu autoritățile germane și austriece.

Cofinanțarea unei seri de gală „în valoare de 7 milioane de euro, sumă redusă ulterior la 6,7 milioane de euro, este în centrul investigațiilor”.

Justitia elvetiana ii suspecteaza pe cei patru ca stiau ca aceasta suma nu urma sa serveasca la finantarea serii de gala, ci la rambursarea unei datorii care nu era facuta de Federatia germana de fotbal.

Ancheta a fost deschisa de MPC pe 6 noiembrie 2015. Elvetia s-a declarat competenta in privinta acestui dosar, deoarece o parte a faptelor anchetate au avut loc pe teritoriul sau.

In octombrie anul trecut, Der Spiegel a scris despre o plata suspecta de 6,7 milioane euro. Cu acesti bani, Germania ar fi mituit patru membri din Asia ai Comitetului Executiv al FIFA pentru a obtine organizarea CM 2006, in afacere fiind implicate figuri importante ale fotbalului german, ca Beckenbauer.

Acest fond ar fi fost alimentat, la cererea lui Beckenbauer, putin inaintea verii lui 2000, de fostul sef al Adidas, Robert Louis-Dreyfus, acum decedat. In acea perioada, Germania a obtinut gazduirea Mondialului 2006, cu 12 voturi, fata de 11 cate a avut Africa de Sud.

Urmărește-ne pe Google News