Cristi Borcea, fostul acţionar de la Dinamo, s-a hotărât să urmeze exemplul naşului Gigi Becali, care lucrează deja la a treia „capodoperă”. „Borcea se gândeşte să scrie o carte despre Dinamo”, ne-a declarat un apropiat al fostului „câine-şef”.

Această aplecare subită către scris a arestaţilor din fotbal este în totală contradicţie cu imaginea pe care şi-au construit-o în libertate, când aproape toţi s-au făcut de râs cu gafe rămase în memoria colectivă.

Borcea şi-a luat BAC-ul la 26 de ani, la Fierbinţi

Cristi Borcea este, de departe, „liderul” agramaţilor din fotbal care acum vrea să profite de prevederile legale pentru a-şi scurta perioada de detenţie. Cristi Borcea, despre care se spune că a purtat alt nume de familie, Căcău, dar l-a schimbat în adolescenţă, şi-a luat bacalaureatul la 26 de ani la un liceu obscur – Republica Cuba – din comuna Fierbinţi!

Profesorii au recunoscut ulterior că Borcea nu era nici pe departe un elev model. Fostul dinamovist a recunoscut sincer că la începutul anilor 90 îl interesa mai mult activitatea de „dealer” de butelii, din care scotea chiar şi 100.000 de lei pe zi, o sumă imensă.

„Spuneţi şi voi, ce este mai important? Să câştigi 100.000 lei pe zi, adică o Dacie şi jumătate la sfârşitul anilor 80, sau să termini un amărât de liceu?”, se apăra Borcea atunci când era ironizat pentru lipsa de cultură.

Un alt episod celebru care relevă „scandalul” dintre Borcea şi orice formă de culturalizare a fost dezvăluit în urmă cu peste 10 ani de Cornel Dinu. „Procurorul” a dezvăluit că l-a vizitat pe Borcea acasă şi a rămas surprins să vadă că, în ciuda luxului orbitor, îi lipsea o piesă de mobilier: biblioteca!

Acum, dacă îşi va finaliza proiectul, trebuie să-şi ia şi o bibliotecă. Măcar pentru cartea sa!

Alte gafe celebre ale dinamovistului

Cristi Borcea i-a făcut concurenţă serioasă, de-a lungul timpului, lui Vasile Turcu la numărul de prostii debitate. Iată câteva citate din „puţul gândirii” lui Borcea:

„Am dominat de la un capăt la altul. Am avut ocazii, ei n-au avut nici o ocazie. De ce nu am câştigat? Am fost lipsiţi de ghinion!”
Cristi Borcea, după un joc între Dinamo şi Pandurii

„Noi le facem jucătorilor acea injecţie letală care nu dispare niciodată şi indiferent de echipa la care ajung, tot dinamovişti rămân!”
Cristi Borcea, în 2006, despre „spiritul” dinamovist

„Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl Autostivuitorul”
Cristi Borcea şi varianta proprie a Crezului rostită la un botez din 2010

Ce cărţi au mai scris arestaţii din fotbal

Gigi Becali e cel mai prolific scriitor de după gratii. Patronul Stelei lucrează acum la a treia „capodoperă”, după ce a publicat deja lucrările: „Muntele Athos, patria ortodoxiei”, „Becali şi Steaua”. Urmează: „George Becali, Parlamentul European şi Parlamentul României”. Chiar dacă a scris deja două cărţi, Becali e „certat” grav în continuare cu limba română, aşa după cum rezultă din cererea către conducerea Penitenciarului Poarta Albă de a fi lăsat să lucreze şi la a treia lucrare (DETALII, AICI).

Mihai Stoica a publicat lucrarea „FIFA World Cup Brazil. Statistici, analize, comentarii”, iar acum lucrează la a doua, intitulată „Ultimii 11”, care se referă la participarea echipelor româneşti în competiţiile continentale în perioada 2003-2014 . Gică Popescu este şi el foarte aplecat spre scris, iar temele sale sunt legate evident, tot de fotbal. Titlul primei lucrări, despre munca în sectorul juvenil, a fost halucinant (DETALII, AICI). „Baciul” aşterne pe hârtie acum aventurile „Generaţiei de Aur” (DETALII, AICI).

 

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News