Avionul turcilor a fost nevoit să aterizeze forțat la Budapesta, după ce parbrizul aeronavei s-a spart în urma unei coliziuni cu o pasăre.
Echipa din Istanbul a fost preluată de un alt charter venit din capitala Turciei.Clubul Fenerbahce a postat imediat pe Twitter un mesaj prin care a calmat spiritele: ”Nimic alarmant”.
https://twitter.com/Fenerbahce/status/788694013993967616″ class=”acss67be2
Fener, locul 9 în campionatul Turciei, este lider în grupa A din Europa League, după două jocuri.
Clasament: 1. Fenerbahçe 4 p, 2. Feyenoord 3 p, 3. Manchester United 3 p, 4. Zorya Luhansk 1 p.
A pățit-o și Dinamo
Un incident asemănător s-a întâmplat și la noi, în 2009, când avionul care ducea la Iași echipa de fotbal Dinamo, a lovit o barză, la aproximativ un un kilometru altitudine.
Tragedia Manchester United
Cel mai tragic accident aviatic din fotbal s-a produs pe 6 februarie 1958. Atunci s-a prăbușit avionul care transporta echipa de fotbal a clubului Manchester United, care se întorcea de la meciul cu Steaua Roșie Belgrad, încheiat cu scorul 3-3, rezultat care îi calificase pe britanici în semifinala Cupei Campionilor Europeni.
În acel accident au murit 23 din cei 44 pasageri, printre ei opt dintre fotbaliștii clubului din Manchester, Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Liam „Billy” Whelan. Duncan Edwards a supraviețuit prăbușirii, însă a decedat 15 zile mai târziu în spital.
Dintre supraviețuitori: Johnny Berry, Jackie Blanchflower, Dennis Viollet, Ray Wood, Bobby Charlton, Bill Foulkes, Harry Gregg, Kenny Morgans, Albert Scanlon. A supraviețuit accidentului și antrenorul echipei, celebrul Matt Busby (a decedat în 1994).
Doar Bobby Charlton și Harry Gregg se mai află în viață și astăzi.
Accidentul s-a produs la München. Avionul companiei BEA (British European Airways), care venea de la Belgrad s-a prăbușit pe o pistă a aeroportului Riem al orașului Munchen, după două tentative de decolare, nereușite din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.