HCM Baia Mare trebuie să câştige cu Metz pentru a se califica de pe locul 2 în grupele principale ale Ligii Campionilor. Surclasată (24-34), în tur, gruparea maramureşeană îşi propune să se revanşeze în faţa franţuzoaicelor, devenite cunoscute pentru faptul că evoluează în fuste. Meciul dintre HCM şi Metz este programat astăzi, la ora 19.00, fiind transmis de Digi Sport 1.

Antrenor al grupării maramureşene, Costică Buceschi a mărturisit că victoria obţinută la Lublin, în Polonia, săptămâna trecută, a venit ca o mare uşurare. Până atunci, HCM nu câştigase niciun meci în deplasările efectuate în Liga Campionilor, tehnicianul repetând obsesiv că echipa lui nu poate fi mare dacă nu reuşeşte să se impună pe terenul adversarelor.

Se dau bilete pentru CE

 

”Moralul jucătoarelor noastre a crescut foarte mult după această victorie. Toată lumea e încrezătoare că putem câştiga şi disputa cu Metz. Paradoxal, acest meci ar putea fi considerat drept unul dintre cele mai importante din istoria echipei noastre, însă noi am întâlnit echipe mult mai valoroase. Cu Gyor, de pildă, am jucat anul trecut, iar apoi a câştigat trofeul. Larvik, de asemenea, este superioară lui Metz”, a declarat Buceschi, care a recunoscut că jucătoarele sale vor răzbunare pentru acel eşec umilitor (24-34) suferit în meciul tur: ”Nu am putut înţelege ce s-a întâmplat la Metz. A fost o înfrângere dureroasă. Cred că fetele au învăţat din ea şi sunt convins că vom câştiga. Mă bazez şi pe susţinerea publicului, care a dovedit mereu că ne este alături”.

Spectatorii prezenţi astăzi, în sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare, la meciul dintre HCM şi Metz, vor putea participa la un concurs în urma căruia şase dintre ei vor câştiga bilete de acces la meciurile pe care echipa României le va disputa la Campionatul European programat între 7 şi 21 decembrie, în Ungaria şi Croaţia. Naţionala noastră a fost plasată în grupa B, alături de Norvegia, Danemarca şi Ucraina. În sală se va afla şi Steluţa Luca, desemnată ambasador Euro 2014.

Kristina Liscevic a fost suspendată

Eliminată în minutul 59:53 a meciului de săptămâna trecută, cu Larvik, Kristina Liscevici nu va putea fi folosită de Metz în partida cu Baia Mare. Ea a fost suspendată pentru o etapă fiindcă a văzut direct cartonaşul roşu. Metz Handball a pierdut la limită (25-26) disputa cu formaţia norvegiană, acest eşec obligând-o să plece cu puncte din România pentru a spera să obţină calificarea.

Grupa D

Ultimele meciuri

Astăzi (ora 19.00): Baia Mare – Metz

Mâine (ora 19.15): Larvik – Lublin

Clasament

1. Larvik   5       5       0       0       134-117    10p

2. Baia Mare     5       2       0       3       131-136    4p

3. Metz     5       1       1       3       140-140    3p

4. Lublin  5       1       1       3       135-147    3p

NR – Primele trei clasate se califică în grupele principale

 

 

Urmărește-ne pe Google News