Acordul prevede încorporarea numelui unui sponsor în denumirea stadionului, care se va numi ”Abu Dhabi Bernabeu”. Televiziunile spaniole l-au surprins pe Florentino Perez cum îi explica unui om politic că a acceptat schimbarea numelui arenei.
Stadionul ”Santiago Bernabeu” a fost inaugurat la sfârșitul anului 1947 și are o capacitate de 81.044 de locuri. A găzduit patru finale de Liga Campionilor și finala Campionatului Mondial din 1982.
În urma contractului cu IPIC, Real Madrid va primi 25 de milioane de euro pe an.
Pe urmele lui Arsenal și Bayern Munchen
Real Madrid nu este prima echipă de top din Europa care și-a schimbat numele stadionului. Două echipe mari din Anglia, Arsenal și Manchester City, au procedat la fel.
”Tunarii” și-au schimbat numele stadionului în ”Emirates”, după numele companiei de zbor. La fel au făcut și ”cetățenii” de la City, cu ”Etihad”.
În Germania, majoritatea echipelor și-au denumit stadionul după numele sponsorului. Cele mai reprezentative echipe sunt și ele în această situație. Bayern Munchen și-a numit noul stadion ”Allianz Arena”, stadionul Borussiei Dortmund și-a schimbat numele din ”Westfalen Stadion” în ”Signal Iduna Park”, iar numele noului stadion al celor de la Schalke 04 este ”Veltins-Arena”.
Probleme cu Primăria
Real Madrid a avut probleme cu Primăria Madridului, în privința modernizării stadionului. Uniunea Europeană a anchetat afacerea dintre Primărie și clubul spaniol, iar comsisarii Uniunii au suspectat ajutor din partea oficialității locale pentru echipă, ceea ce ar fi încălcat legea concurenței.
Au fost probleme cu concesionarea unor terenuri care ar fi ajutat Real Madrid să-și mărească stadionul. A fost deschisă o anchetă în privința unui schimb de terenuri între Real Madrid și Primărie, vital pentru modernizarea stadionului.
Nu a fost prima oară când Real Madrid a colaborat cu Primăria. ”Santiago Bernabeu” a fost vândut Madridului, iar Primăria l-a returnat gratis în urmă cu mulți ani, mutare criticată în Spania.