La dublu rame, Cristina Grigoraș și Laura Oprea au ocupat locul 3 în finala A. Cronometrată în 7:12,560, barca noastră a fost depășită de cea a Marii Britanii (6:58,280), care s-a detașat rapid, și de a Olandei (7:04,980). Pe locurile următoare s-au clasat Franța, Danemarca și Polonia.

La 8+1, România, în componența Mădălina Bereş, Denisa Tilvescu, Mihaela Petrila, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu, Roxana Cogianu, Andreea Boghian – Daniela Druncea (cârmaci), s-a clasat pe locul 3 (6:12,990), după Rusia (6:08,060) și Olanda (06:09,700). Ambarcațiunea noastră a reușit să urce pe podium după ce a revenit în a doua jumătate a cursei (ultimii 500 de metri), când a depășit Marea Britanie (6:18,190), barcă întrecută mai apoi și de Germania (6:15,520). Pe locul 6 s-a clasat Belarus.

Componentă a bărcii de 8+1, Andreea Boghian a declarat la finalul cursei: ”Apa a fost bună, însă noi n-am fost în cea mai bună formă aici. Trebuie să muncim mai mult acasă pentru a fi cele mai valoroase în Europa și a câștiga o medalie la Campionatul Mondial”.

În finalele B, România a ocupat următoarele locuri: dublu rame masculin (Vlad Dragoş Aicoboae, Adrian Dămii) – locul 2, dublu vâsle feminin categorie uşoară (Ionela Livia Lehaci, Gianina Elena Beleagă) – locul 2, patru rame masculin (Toader Andrei Gontaru, Marius Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi Ilie Pîrghie) – locul 3 și simplu masculin (Ioan Prundeanu) – locul 6.

Cu o săptămână în urmă, România reușise un bilanț remarcabil la CE de juniori de la Racice: două medalii de aur, două de argint și trei de bronz. Problema este că mulți dintre acești performeri riscă să se piardă pe drum, la trecerea lor la seniorat, cluburile noastre fiind prea sărace pentru a-i ține pe toți în pregătire… Cu această problemă se confruntă, de altfel, mai toate disciplinele sportive de la noi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News