Mircea Rădulescu, 77 de ani, fost selecționer al României (1990-1992), consideră că acest joc n-a făcut o bună propagandă fotbalului autohton, dimpotrivă.

“Cei doi antrenori, Devis Mangia respectiv Dan Petrescu, au pregătit acest joc în condiții speciale. Pentru Craiova era ultima șansă să reintre în lupta pentru titlu, în timp ce pentru CFR Cluj era vital să nu piardă, ca să-și mențină avantajul din fruntea clasamentului. Miza a fost accentuată și de faptul că CFR Cluj venea după șapte victorii în Liga I, în timp ce Craiova pierduse ultimele două jocuri în campionat.

Atât de mare a fost miza încât ambele echipe au lăsat pe planul doi Cupa României (n.r. – CFR Cluj și Craiova au pierdut meciurile tur, de pe teren propriu, din semifinalele Cupei cu Astra, respectiv Viitorul). Câștig de cauză a avut CFR Cluj, care și-a îndeplinit obiectivul, acela de a nu pierde, însă partida nu s-a ridicat nici pe departe la nivelul aspirațiilor celor două echipe. Jocul ne-a arătat că nu avem ce căuta în Liga Campionilor.

Cei doi tehnicieni au pregătit foarte bine tactic meciul doar pe faza de apărare, în schimb, în atac, n-am văzut nimic care să ne surprindă. A fost un joc de luptă oarbă pentru balon, în care am văzut placaje, simulări, întreruperi, piedici și nenumărate aruncări de la margine. Craiova a folosit trei fundași centrali, lăsând impresia că va da încerca să dea lovitura pe părțile laterale, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, fundașii centrali au fost obligați să rezolve și problemele de pe benzi și numai norocul și indecizia adversarilor a făcut ca Universitatea Craiova să scape fără gol.

Barometrul antrenorilor. Mircea Rădulescu, despre CSU Craiova – CFR Cluj: ”Ambelor echipe le lipsește un mijlocaș coordonator”

De partea cealaltă, antrenorul Dan Petrescu a folosit sistemul cu patru fundași, în care apărătorilor laterali li s-a cerut să-și limiteze aportul ofensiv, tocmai pentru a avea mai multă siguranță apărare. S-a văzut și că ambelor echipe le lipsește un mijlocaș coordonator. Dan Petrescu l-a retras pe acest post pe experimentatul Deac, în timp ce Devis Mangia l-a tras mai în spate pe Fortes, ajutat de Cicâldău. În atac jucătorii n-au reușit mare lucru, astfel că acest 0-0 cenușiu a fost echitabil.

În play-out, un meci important a avut loc la Călărași, acolo unde Dunărea și FC Voluntari au terminat nedecis, 1-1. Paradoxal, chiar dacă a egalat în ultimul moment, echipa oaspete putea obține mai mult, dacă portarul Vâtcă nu gafa la golul Dunării. Oricum, cu antrenorul Cristiano Bergodi la timonă, FC Voluntari a urcat constant în clasament, ajungând pe locul 4 în play-out, în timp ce Dunărea lui Dan Alexa, o echipă bună, dar ghinionistă, va avea de tras pentru a ieși din zona fierbinte a clasamentului”.


Aventurile fabuloase ale antrenorului de tenis Iulian Vespan. A fugit în Italia cu Adrian Voinea și a salvat-o de la moarte pe Alisa Kleybanova

Urmărește-ne pe Google News