În cele trei evenimente principale, Cătălin “Moartea din Carpaţi” Moroşanu îl va întâlni pe Freddy Kemayo, cel care l-a învins în 30 de secunde în Gala K1 de la Amsterdam, Daniel Ghiţă va lupta contra lui Dzevad Poturak, campionul K1 Praga 2007, iar puternicul Petr Vondracek va încerca să-l învingă pe Sebastian Ciobanu. În altă partidă, Ionuţ “Pitbull” Atodiresei va da piept cu David Douge. Cea de-a cincea înfruntare va avea loc între românii Florin Ilie şi Florin Ghiţă, reeditarea unui meci foarte disputat de la prima ediţie LK. “Aniversăm 5 ani de muncă, pumni, KO-uri, şi de meciuri foarte grele. Le promit fanilor din Buzău un spectacol cum nu au mai văzut. Local Kombat reprezintă o familie care a supravieţuit 5 ani şi acum vrea să se dezvolte. Vom începe să facem gale pentru amatori, în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară, unde vrem să descoperim tineri talentaţi, care să facă saltul spre Local Kombat”, a spus Eduard Irimia, promotorul evenimentului. Gala va avea loc joi, 6 noiembrie la Buzău, începând cu ora 22.00, pentru spectatori şi de la 23.00, pentru telespectatori. Biletele sunt deja puse în vânzare la casele de bilete ale Sălii Sporturilor din Buzău, la preţul de 30 de lei în sală şi 100 de lei în sectorul V.I.P. Gala va fi transmisă în România de PRO TV, partenerul tradiţional, urmând a fi preluată în peste 70 de ţări.
Ionuţ Atodiresei, supranumit “Pitbull”, a pregătit meciul cu francezul Douge într- un mod inedit. El şi-a tatuat pe piept chipul lui Ştefan Cel Mare. “Mi-am făcut acest tatuaj pentru a mă ajuta psihologic în meciurile grele care mă aşteaptă în viitor. Ştefan cel Mare a avut putere să lupte atâţia ani cu turcii şi vreau să mă ajute şi pe mine să mătur cu adversarii prin ring”, a declarat sportivul de 26 de ani, desemnat în urmă cu un an cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni.
În urmă cu 5 ani se organiza prima gală de Local Kombat găzduită de Ploieşti, în care 8 sportivi luptau în sistem piramidal pentru a câştiga respectul publicului. În finală au ajuns atunci doi sportivi care au oferit spectacol, ploieşteanul Florin Ghiţă şi timişoreanul Florin Ilie. Primul a câştigat atunci, iar la a 30-a ediţie a LK organizatorii s-au gândit că ar fi bene-fic pentru spectacol ca acei doi veterani să reediteze prima întâlnire.
Bani şi fair-play
Local Kombat, identic cu mult mai celebrul circuit internaţional K1, concretizează interesul pentru artele marţiale, îmbinând stiluri de luptă diferite ale luptătorilor, precum box, karate, capţira, kung fu sau tae kwan do. Regula de bază a competiţiei organizate pentru prima dată în 2003 este foarte simplă: utilizarea a cât mai multe stiluri pentru răpunerea adversarului, dacă se poate prin KO. “Cu toate că este un sport în jurul căruia se învârt foarte mulţi bani, respectul faţă de rivalul din ring a rămas la cote ridicate, poate şi din cauza faptului că mulţi luptători, în ciuda aşteptărilor, au terminat o facultate, au urmat un master sau au meserii la prima vedere necompatibile cu cea de “mardeiaş”: funcţionar, afacerist sau profesor. Există fair-play între sportivi, iar luptătorii noştri sunt sportivi adevăraţi”, mărturiseşte Eduard Irimia.