Drama lui Helmuth Duckadam, fostul mare portar al Stelei, care e nevoit să suporte o nouă intervenţie chirurgicală la umărul drept pentru a i se îndepărta un anevrism, l-a mişcat până la lacrimi pe Gigi Becali, patronul Stelei.
Acesta a aflat din Libertatea de problemele lui Duckadam şi l-a luat imediat la rost: “Cum, mă, Helmuth, tu ai nevoie de bani pentru operaţie şi în loc să mă suni pe mine, vorbeşti prin ziare? Păi, am ajutat atâţia oameni amărâţi şi nu îţi întindeam tocmai ţie o mână? Tu eşti o parte din sufletul Stelei, mă”.
Duckadam s-a apărat: “Gigi, eu nu m-am plâns în Libertatea de bani. Pur şi simplu m-au întrebat oamenii de sănătate. Ce era să spun? Nici nu pot să mă bag singur în seamă”. Cam acesta a fost, în linii mari, dialogul dintre cei doi. ,
Cert e că patronul Stelei i-a transmis lui Duckadam să nu-şi mai facă griji în legătură cu cei 20.000 de euro necesari pentru intervenţia chirurgicală.
“Când te hotărăşti să faci operaţia, mă suni şi gata. Vin bănuţii imediat”, a încheiat Becali.
L-a ajutat cu aceeaşi sumă şi pe Majearu
Mihail Majearu, un alt component al echipei de aur a Stelei care cucerea Cupa Campionilor Europeni în 1986, a fost ajutat financiar de actualul patron al grupării din Ghencea, Gigi Becali. Confruntat cu o situaţie critică – urma să fie evacuat din moment în moment din casa în care locuia din anul 1988 – Majearu a primit ajutorul şefului echipei sale de suflet.
“Domnul Gigi Becali mi-a dat 20.000 de euro. O să-i mulţumesc mereu, deoarece nu era obligat să mă sprijine”, a dezvăluit, anul trecut, Mihail Majearu.
Mihai Leu, meci de binefacere
Prima personalitate din lumea sportului care a sărit în ajutorul lui Helmuth Duckadam a fost Mihai Leu (foto), ex-campion mondial la box.
Acesta i-a promis eroului de la Sevilla că va organiza, în scurt timp, un meci amical la Hunedoara, urmând ca fondurile strânse din vânzarea biletelor să fie virate într-un cont pe numele lui Helmuth.
Riscă un accident vascular
Anevrismul este o malformaţie congenitală, care constă în apariţia unei zone dilatate a peretelui arterial, ca o umflătură pe traiectul unei artere sangvine.
Pacienţii diagnosticaţi cu această afecţiune trebuie operaţi înainte ca anevrismul să se spargă şi să provoace un accident vascular, care poate fi chiar fatal. Prin intervenţia chirurgicală, medicul “sugrumă” umflătura, cu ajutorul unor cleme de oţel. (Oana Timar)