Actualul director al lo­turilor de juniori ale Fe­deraţiei Române de Fot­bal, Miodrag Belodedici, a intrat în atenţia regizorilor spanioli, care do­resc să realizeze un film documentar de­spre viaţa lui.
Fosta mare glorie a fotbalului românesc ne-a dezvăluit că ideea unui film documentar despre el a apărut în cli­pa în care regizorii spa­nioli au aflat detaliile despre modul în care el a ales să-şi câştige libertatea şi să fugă din la­gărul comunist.

Filmările încep la anul

„Din ceea ce mi-au spus ei am înţeles că vor ca filmuleţul să-l în­cea­pă de la banala Dacie pe care am avut-o când am ve­nit la Steaua şi să-l în­cheie la Belgrad. Mi s-a părut interesant, mai ales că mi-au propus ca eu să fiu cel care interpretează acel rol. E ro­­lul propriei mele vie­ţi”, a precizat Belodedici pen­tru Libertatea. Fil­mă­rile acestui docu­men­tar ar urma să în­ceapă anul viitor, Belo aflându-se deocamdată în negocieri cu produ­cătorii.

Cum a fugit din ţară?

Miodrag Belodedici a ales să părăsească definitiv România la finalul anului 1988. Ajuns la Bel­grad, el a decis să nu se mai în­toarcă în ţară, manifestându-şi dorinţa de a evolua pentru echipa Steaua Roşie Belgrad. La vremea respectivă, autorităţile comunis­te de la Bucureşti au demarat o adevărată anchetă, declarându-l pe Belo dezertor din armata ro­mână, acesta fiind ofiţer, deoa­rece activa la Steaua, un club eminamente militar.

Urmărește-ne pe Google News