Libertatea: Felicitări, Bernadette! Care a fost secretul acestei mari victorii?
Bernadette Szocs: Sud-coreencele au fost adversare tari. Echipa lor ocupă locul 3 mondial. Alături de China şi Japonia, era una dintre favoritele la titlul mondial. Secretul nostru? Am avut încredere în noi. Spiritul de echipă ne-a permis să câştigăm.
Ai adus punctul decisiv în meciul cu Coreea de Sud. Cum ţi-ai stăpânit emoţiile?
Pentru mine a fost foarte greu, pentru că la senioare nu am ajuns niciodată să joc atunci când scorul general, în meci, era 2-2. Am avut emoţii foarte mari, dar mi le-am stăpânit. Am jucat cât am putut mai bine şi mai ales cu încredere. Ştiam că este ultimul meci şi că dacă pierd va pierde şi echipa.

Singapore, următorul adversar

Coreea de Sud are mulţi suporteri acolo. V-a fost dificil să jucaţi în faţa unui public care le simpatiza pe adversarele voastre?
Noi, între noi, suntem colege, dar şi suporteri. Ne-am încurajat tot timpul unele pe celelalte. Apropierea dintre noi, prietenia ce ne leagă şi spiritul de echipă au fost mai importante decât grupul acela din tribună.
În grupe, Singapore a bătut Coreea de Sud. E mai tare adversara voastră din sferturile de finală?
Singapore este o echipă foarte tare, dar totuşi nu este China. Aşa că ne vom lupta şi o să câştigam (n.r. – meciul s-a disputat deja, la ora 4.00 în această dimineaţă). E şansa noastră. Dumnezeu e cu noi. Avem încredere în noi. l

Urmărește-ne pe Google News